7 gün 12 saat çalışılan işte ne kadar maaş alınmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maaş konuşmadan işe mi girilir? Biz ne verirsek onu alırsın mantığındalar herhalde.

Resmi yerler dışında bu her zaman böyledir, ilk 1 hafta işe yatkınlığına bakılır ona göre bir maaş belirlenir, kişi maaşı beğenirse o şekilde devam eder etmez ise ayrılır. Çalıştığı 1 hafta içinde Max maaş tutarı kişiye verilir yani mağdur olma gibi bir durum olmuyor. Şahsen biz Mobilya/Marangozlukta bu şekilde yapıyoruz ve diğer yerlerde de durum bu şekilde.

Resmi yerler dışında bu her zaman böyledir, ilk 1 hafta işe yatkınlığına bakılır ona göre bir maaş belirlenir, kişi maaşı beğenirse o şekilde devam eder etmez ise ayrılır. Çalıştığı 1 hafta içinde Max maaş tutarı kişiye verilir yani mağdur olma gibi bir durum olmuyor. Şahsen biz Mobilya/Marangozlukta bu şekilde yapıyoruz ve diğer yerlerde de durum bu şekilde.

Ben matbaa sektöründe bulunuyorum, işçi ya da çırak gelir konuşulur ve ona maaş beklentisi sorulur.

Öyle maaş konuşmadan iş olmaz, oluyorsa ahlaka sığmaz.

Adam bir haftasını parayı beğenmez ise boşa harcamış olacak.

Ben matbaa sektöründe bulunuyorum, işçi ya da çırak gelir konuşulur ve ona maaş beklentisi sorulur.

Öyle maaş konuşmadan iş olmaz, oluyorsa ahlaka sığmaz.

Adam bir haftasını parayı beğenmez ise boşa harcamış olacak.

Herhangi bir sertifikası, bir geçmişi olmayan birine neye dayanarak bir maaş belirleyebiliriz? Ayrıyeten 1 haftası heba oluyor diye bir durum yok, adamın bilgisine göre alması gereken haftalık tutar 10 bin bandında olsa bile yine de alabileceği maksimum miktarı 20 veya 30 bini veriyoruz. Neredeyse 1 ayda alacağı maaşı 1 haftada alıp gitmiş oluyor, bu nasıl zarar olabilir o kişi için? Bütün her şeyi geçtim bunu yaparken zaten kişiye bunu söylüyoruz ayrıyeten maaş beklentisini de konuşup ortalama bir değer biçiyoruz ona göre devam ediyoruz. Öte yandan tekstillerde de durum böyle, geçenlerde arkadaşım işe başladı 1 ay sonra maaşı belirlendi ve hiçbir ortalama maaş konuşulmamıştı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı