7. sınıf öğrencisi liseye nasıl hazırlanmalı?

Efe Berk1520

Decapat
Daha fazla  
7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim.Tek bildiğim hocalarımın fen ve anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri.Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imamhatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerirmisiniz.Derslerim iyi arapça ve siyer hariç.

7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim.Tek bildiğim hocalarımın fen ve anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri.Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imamhatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerirmisiniz.Derslerim iyi arapça ve siyer hariç.
Eğer böyle tam puan gibi hedeflerin yoksa yaşa hayatını. Yaz tatilinin sonuna doğru ufak ufak çalışırsın bişey olmaz.

7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS'ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim. Tek bildiğim hocalarımın fen ve Anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri. Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imam hatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerir misiniz? Derslerim iyi Arapça ve siyer hariç.

Çalışma programı için erken, yazın başlasanız bile kâfi. Ayrıca, lise gerçekten hayatında yaşaman gereken büyük bir dönüm noktası. İster fen olsun ister imam hatip, önemli olan ortam. Kafa dengi kişiler varsa, gerisi gelir. Eğitim konusunda bir şey demiyorum çünkü iş sende bitiyor, hocaların nasıl ders verdiğinde değil.

Hangi şehirde ikamet ediyorsun?

Daha 7.sınıftayken bile puanı çok yüksek olan liselere gidememekten korkuyorsan sen iyi liseye falan gitmeyi unut. 8.sınıf dahil günde 2 saat falan düzenli çalışırsan fullememen için bir sebep yok, LGS basit bir sınav. Lise önermek te laptop önermeye benzemez nerede oturduğun önemli.

7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS'ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim. Tek bildiğim hocalarımın fen ve Anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri. Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imam hatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerir misiniz? Derslerim iyi Arapça ve siyer hariç.

Bence yüksek puanlı bir meslek lisesine gir ve yazılım tarzı uzun ömürlü meslekler üzerine oku kankam.

Pek abartmana gerek yok çalışmaları. Yaz aylarında hafif hafif çalışmaya başlarsın, düzenli olarak günlük 2-3 saat kadar çalışsan yeter zaten. En önemlisi paragraf bol bol paragraf bitir. Hedefin şehrinin en iyisi olsun o zaman kazanamayacağın sınav yok.

Üniversite hedefin varsa da yoksa da herhangi bir evine yakın liseye gitmen yeterli. LGS sistemi çok abartılıyor bana kalırsa, zaten üniversite hedefi olan insan evinde bile çalışır. Üniversite hedefi olmayanın da lisenin kalitesiyle zaten işi olmaz. O yüzden evine yakın, ortalama bir liseye gitmen yeterli olacaktır.

Çok fazla kafaya takma. Ortalama bir Anadolu lisesinde okusan bile derslerin iyi olduğu sürece iyi bir üniversite kazanabilirsin.
Başına ne geleceği belli olmaz. Çok kötü bir puan yapmıştım LGS'de ondan dolayı meslekte başlamıştım liseye 10. sınıfın nisasına kadar meslekte kalmıştım. Ama hem eve uzak kalmasından hem de derslerimin iyi olmasından dolayı nakil aldırmıştım. Anadolu lisesine
10. sınıfı Anadolu'da bitirip 11. sınıfa yine aynı Anadolu'da başlamıştım müthiş insanlar tanıdım hem meslekte hem de Anadolu da cehenem denilemezdi. 12. sınıf başlamadan önce özel bir başka Anadolu lisesine geçtim.
Ama en eğlendiğim en öz güvenli olduğum yıl meslekte olan 9. sınıftır hocalardan çok senin ne seçeceğin önemli.

Yeni konular

Geri
Yukarı