7. sınıf öğrencisi liseye nasıl hazırlanmalı?

Çalışmak için daha erken yazın başla. Sonra da isteğine göre bir liseye git. Sayısalın iyi değilse boşuna puanı yüksek diye fen lisesine falan gitme. Bir de daha erken ama 10-15 yıllık öğretmenlerimin deneyimlerine göre LGS'yi 8. sınıf yaz aylarında (mayıs gibi) çalışmayı bırakmayan, kendini salmayan kazanıyormuş.

Kardeşim daha çalışmak için erken şu anda gez toz hayatını yaşa yazın 8. sınıf 1. dönem konularını bitir 1. dönemde hem soru çöz hem de 2. dönem konularını bitirmeye çalış 2. dönem sadece soru ve deneme ağırlıklı olmalı zaten 2. dönem çoğu okul 8. sınıfları yok yazmıyor gitme evde programını oluştur bu şekilde tam puan yapmaman için bir engel yok LGS kolay bir sınav gözünde büyütme. Bir de okuldaki hocalarınla konuları aynı anda götürme çoğu hoca LGS'ye 1 ay kala bile konu anlatıyor o yüzden ileriden gitmeni tavsiye ederim.

7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS'ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim. Tek bildiğim hocalarımın fen ve Anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri. Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imam hatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerir misiniz? Derslerim iyi Arapça ve siyer hariç.

Ben fen lisesindeydim ortamim yoktu yani 0 arkadasim vardi okul degistirdim bayağı arkadasim oldu ben %4'luk okuldan %8'lik okula gecmistim, hocalarida iyiydi yani. Sana tabsiyem 15 Temmuza kadar yat eğlen tadini cikar aonra 15 Temmuzdan itibaren yazin 4 saat calissan yeter. Okul doneminde dershaneye gidersin buyuk ihtimalle oda hafta sonu olur. Hafta içi eve dondukten sonra saat aksam 6 gibi calismaya baslarsin okulda işlenilenleri tekrar edersin eksigin olursa YouTube'dan izlersin. Max 4 saat calis. 50 dk 10 dk sekilde calisabilirsin. Bunu yaparsan %3'e girersin en az. Selametle.

Dostum bırak gerçekten gereksiz çalışma hiç LGS'ye yıl sonu ortalamasına odaklan sınavlara çalış yeter bak ben çalışmadım LGS'ye sınavlarda kötüydü şu an mesemdeyim fabrikada çalışıyorum eğer kalıplıysan yaşıtlarına göre büyük gözüküyorsan sal kendini git MESEM'e iş öğrenirsin para kazanırsın tercih sana kalmış ve ortaokulun değerini bil çok özleyeceksin.

Reis sınavdan 2 saat önce tonguç izle bütün sınavlardan 100 al LGS'ye girmene bile gerek kalmaz iyi bir liseye gidersin.

7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS'ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim. Tek bildiğim hocalarımın fen ve Anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri. Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imam hatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerir misiniz? Derslerim iyi Arapça ve siyer hariç.

Canım kardeşim öncelikle bu saatte uyanık olmaman gerekir ilk hedefin uyku düzeni olsun iyi akşamlar.

7. sınıfta çalışmaya başlamak çok anlamsız. Yaz tatiline kadar çalışmana gerek yok. Yaz tatilinde de her gün bir saat çalış, Türkçe'deki paragraf soruları için kitap oku. 8. sınıfa geçtiğinde her gün düzenli olarak çalışmaya başla. Normal test sorularıyla zaman kaybetme, yeni nesil sorulardan çöz. Eğer denemelerde yüksek yapan biriysen ve potansiyelin varsa yüksek bir liseye gidersin. Ama baktın yazılılardan bile yüksek alamıyorsun, meslek lisesine kendini hazırla. Eğer 400 altı bir puan yaparsan anadolu lisesine gitmen sana hiç bir şey katmayacak.

LGS'ye önemsiz diyenleri veya yüksek puan almak için bir sürü şeyden feragat etmeni söyleyenleri umursama. Ne az çalış, ne de çok.

Ayrıca 36 yaşında 7. sınıfa gitmen ilginç :)

İyi lise yoktur iyi öğrenci kalitesi olan liseler vardır. Sen çok çalışır iyi sıralamaya sahip bir lisede okursan çevrende başarılı insanlar olacağı için sende daha çok çalışırsın. Günde 2 saatle başla şimdilik zamanla daha çok çalışmaya alışacaksın. 8 başlarında günde 4 veya 5 saat çalırsan iyi sıralamalar yapabilirsin.

7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim.Tek bildiğim hocalarımın fen ve anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri.Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imamhatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerirmisiniz.Derslerim iyi arapça ve siyer hariç.
Bende 7. sınıf öğrencisi olarak ana derslere yoğunlaşmanı öneririm.

Yeni konular

Geri
Yukarı