7.sınıf sınavları önemli mi?

Eğer LGS puanı ile liseye girmek istiyorsan ne 7.sınıf ne de 8.sınıf puanları önemsiz ama mahallenize yakın liseleri tercih edeceksen evet etkiler.

(2 yıl önce böyleydi, değişmiş olabilir.)
Puan ile alan anadolu liseleri var.
Arkadaş sanırım Kocaeli'de oturuyor.
YahyaKaptan'da puan ile alan çok lise var o liselerde 6, 7 ve 8. sınıfların ortalamasının toplamı ile alıyor öğrencileri.
 
Eğer puanla alan bir okula gideceksen yani LGS'de başarılı olacaksan önemsiz. Fakat puansız yerleştiren bir okula gideceksen önemli. Ki LGS'de yüksek puan alacak birinin 50'nin altında almaması gerekir.
 
LGS düşük alırsan OBP ile liseye gidersin ya da meslek, imam hatip lisesine gidersin OBP ise6, 7,8. sınıf yıl sonu ortalamasının ortalaması.
 
Öncelike ben 7.sınıfa gidiyorum ve sınav olacak, 2.dönem sınavları. Sizce benim hayatımı bu sınavlar etkileyecek mi? Tabii sınıfta kalma yok sanırım fakat benim gende aklıma hayatımı etkiler mi diye bir stresteyim. Yani mesela hepsinde 50 altı alsam ne olur?
Evet önemsiz, sınıfta kalmayın yeter, ben geçen sene LGS'ye girdim, LGS puanınıza bir etkisi yok. Eğer okul notuyla alan bir okula gitmek istiyorsanız 8. Sınıf notunuza bakıyorlar. (Bunu yan gel yat anlamında söylemiyorum)
 
Ben 8'e gidiyorum bence önemli 7 de konuyu iyi öğrenemezsen 8 de o konun bir üstü anlatılacağı için zorlanırsın.
 

Geri
Yukarı