7. sınıftan 8.sınıfa geçenler için tavsiyeler

bertosll

Hectopat
Daha fazla  
Ben 8. sınıfa geçeceğim ve şimdiden çalışmaya başlamak istiyorum bana verebileceğiniz önerisi olan var mı mesela 500 tam puan alan biri yaptıklarını yazabilir mi ya da 450 ve üzeri puan alanlar.

LGS'de bilgiden çok okuma soruyorlar.
Eski LGS'lere bakabilirsin.
Zaten 8. sınıfa geçince öğretmenlerinle çalışma planı hazırlarsın.
Fen bilimlerini neredeyse hiç çalışmadan fulledim sınav çalışana hiç zor değil.
Günde 3-4 saat çalışan arkadaşım 420 almıştı.
8. sınıfta günlük 500-600 soru çözdürüyorlardı.

Düzenli ders çalış, herkesin anlama düzeyi farklıdır. Atıyorum birisi 40 soru çözünce anlıyordur ama başkası 200 soruda anlıyordur. Kendine göre çalışman lazım yani.
...500 tam puan alan biri... 450 ve üzeri puan alanlar.
Ve bu puan hesabını bırak, yüzdelik önemli. Benim aldığım puana göre bu yıl sınava girip benden düşük alanlar daha iyi okula gidebilecek mesela.

Puan her sene değişir, yüzdelik dilim olarak yazabilir misin belki yardımcı olurum :)

Puanı kafadan sildim yüzdelik dilim hakkında ve nasıl çalışsam daha iyi olur yeni konu bu :D
Yani tam olarak ne yapmalıyım zaten 2 Ağustos'ta etüt ile beraber 8. sınıfa başlayacağım ancak şimdiden de 500 600 soru ya da günlük 5-6 saat çalışmayada alışmak istiyorum.
Bir de bende bilgieksiği hiç yok ancak heyecanlanına bildiğim her şeyi untuyorum dün ettehiyatü duasını bile unuttum heyecandan stresim ile nasıl başa çıkabilirm.

@bertosll heyecanın bilgi eksikliğinden veya yetersiz olduğunu hissetmenden kaynaklı. Günlük 500 600 soru gereksiz. Günlük 60 soru çözerek %1'lere girdim. Denemelere bak. Konu eksiğin olmasın yaparsın.

Bende konu eksiği yok ancak yetersizde görmüyorum annemin yetersiz demesinden dolayı öyle bir algım oluştu yoksa bence yeterli bence değil yeterli hocalar ne sorsa evde çözdüğüm sorularda iyi bir başarı sergiliyorum ancak sınvda ben yetersiz çalıştım deyip stres oluyorum demek ki.
Teşekkür ederim annem ne kadar yetersiz desede ben yeterli olduğunu biliyorum bu piskoloji ile ilerleyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı