7 yıllık ÖSYM fotoğrafı sıkıntı çıkarır mı?

Kreof0

Hectopat
Daha fazla  
ÖSYM'deki fotoğrafım 7 sene öncesine ait.

1739289567926.png

Fotoğrafımı güncellemek için ÖSYM merkezine gittim. Fakat oradaki görevli fotoğraftaki kişinin bana benzediğini o yüzden sınavda sıkıntı çıkartılmayacağını ama çok istersem kimlik fotoğrafımla entegre olduğu için onu değiştirmem gerektiğini söyledi. Bende umursamadım ancak bugün rehber hocamız mesaj attı ve eski fotoğraflarınızı güncellerseniz güzel olur ters birisine denk gelirseniz problem çıkartabilir dedi. Bir problem olur mu yaşayan var mıdır?

1739289567926.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınav kağıdınızdaki resminiz, sizin olduğunuzu ispatlayamayacak durumdaysa sorumluluk tamamıyla adaya ait. ÖSYM sorumluluk kabul etmiyor ve isterseniz, kimlik fotoğrafınızı yapabilirsiniz. ÖSYM, fotoğraf bilgileri kısmından; kimlik fotoğrafıyla güncelle seçeneğini seçebilirsiniz. Beş saniyelik iş.

Tamamen sana denk gelen görevliyle alakalı bir durum, arkadaşımın fotoğrafı da 5 yıllıktı sorun çıkmadı ama benim 2 yıllık fotoğraf sorun çıkarmıştı. Zor bir şey değil değiştirin sınav günü uğraşmaya değmez zaten stresli olacaksın o gün.

Sınav kağıdınızdaki resminiz, sizin olduğunuzu ispatlayamayacak durumdaysa sorumluluk tamamıyla adaya ait. ÖSYM sorumluluk kabul etmiyor ve isterseniz, kimlik fotoğrafınızı yapabilirsiniz. ÖSYM, fotoğraf bilgileri kısmından; kimlik fotoğrafıyla güncelle seçeneğini seçebilirsiniz. Beş saniyelik iş.
Tamamen sana denk gelen görevliyle alakalı bir durum, arkadaşımın fotoğrafı da 5 yıllıktı sorun çıkmadı ama benim 2 yıllık fotoğraf sorun çıkarmıştı. Zor bir şey değil değiştirin sınav günü uğraşmaya değmez zaten stresli olacaksın o gün.
Neden sorun çıkartıyor sonuçta bu kimlik bize verilirken 10 yıl boyunca her işlemimizde geçerli olması için veriliyor. Yönetmelikte de aynı şekilde geçerli olduğu belirtiliyor.
1739291122490.png

Bu yüzden sorun yaşayıp sınava giremeyen birisi var mı acaba?

Neden sorun çıkartıyor?

Sınava gireceğinizde, sınava giriş belgenizi ve kimliğinizi hem girişte hem de sıraya oturduğunuzda kontrol eden görevliler olacak ve bu görevliler, sınava giriş belgenizdeki resimle benzemiyorsunuz diyerekten sınava almama hakkına sahip ve bunun tüm sorumluluğu da sınava giren adaya ait. Sorun çıkartır ya da çıkartmaz tarzında net konuşmak zor. Sadece çıkartabilir diyebiliriz. Resmin güncel olması her açıdan daha iyi olur. Size nasıl bir görevlinin denk geleceğini de bilemezsiniz.

Peki şimdi ben bu fotoğrafı güncellersem YKS için halen fotoğraf güncelleme hakkım var fakat MSÜ için böyle bir hakkım yok. MSÜ'ye giriş durumum nasıl olacak? Sonuçta kimlik değiştirmem gerekecek. MSÜ giriş belgemde halen eski fotoğrafım olacak sınava girerken problem yaşar mıyım?

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı