70.000 TL sistem toplama önerisi

Bütçe
70K-75K

mgondem

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayar toplama hakkında pek bilgim olmasa da gerek videolar, gerek yorumlar ve forum sayesinde edindiğim bilgiler aşağıdaki sistemi sepetime ekledim.

Bilgisayarın daha çok iş ( mühendislik yazılımları vs ) biraz da oyun amaçlı kullanılacak, ekran kartını 1-2 sene sonra güncellemeyi düşünüyorum şimdilik idareten bir ekran kartı tercih ettim.

Sistemin artısı, eksileri aynı fiyata daha iyi önereceğiniz parçalar konusunda yardımcı olursanız sevinirim. 1-2 gün içinden sipariş vermeyi düşünüyorum.

CPU: Ryzen 9 9900X
Anakart: ASUS TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi
Ekran kartı: Sapphire RX 7700 XT Pulse Gaming AMD 12 GB
PSU: FSP Hydro G PRO HG2-1000 ATX 3.0 PCI-e 5.0 1000W
RAM: Corsair Vengeance RGB cMH32GX5M2B6000Z30k 2x16 GB
SSD: Samsung 990 Pro PCI-e 4.0 M.2, 2 TB SSD
CPU fan: Arctic Freezer 34 e-sports
Kasa: Corsair 3000D
Kasa fanı: Arctis p 12Max ( kasada egzoz fanı olmadığından kasa fanı olarak )

Sistemin güncel tutarı 73.290 TL montajını kendim yapacağım.

Linleri aşağıya bırakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayar toplama hakkında pek bilgim olmasa da gerek videolar, gerek yorumlar ve forum sayesinde edindiğim bilgiler aşağıdaki sistemi sepetime ekledim.

Bilgisayarın daha çok iş ( mühendislik yazılımları vs ) biraz da oyun amaçlı kullanılacak, ekran kartını 1-2 sene sonra güncellemeyi düşünüyorum şimdilik idareten bir ekran kartı tercih ettim.

Sistemin artısı, eksileri aynı fiyata daha iyi önereceğiniz parçalar konusunda yardımcı olursanız sevinirim. 1-2 gün içinden sipariş vermeyi düşünüyorum.

CPU: Ryzen 9 9900X.
Anakart: ASUS TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi
Ekran kartı: Sapphire RX 7700 XT Pulse Gaming AMD 12 GB.
PSU: FSP Hydro G PRO HG2-1000 ATX 3.0 PCI-e 5.0 1000W.
RAM: Corsair Vengeance RGB cMH32GX5M2B6000Z30k 2x16 GB.
SSD: Samsung 990 Pro PCI-e 4.0 M.2, 2 TB SSD.
CPU fan: Arctic Freezer 34 e-sports
Kasa: Corsair 3000D.
Kasa fanı: Arctis p 12Max ( kasada egzoz fanı olmadığından kasa fanı olarak )

Sistemin güncel tutarı 73.290 TL montajını kendim yapacağım.

Linleri aşağıya bırakıyorum.

70'e çok rahat 9070XT toplarsın ama diğer parçalarda kaliteli olmalı, 9070XT'nin stoklara girmesini bekle.

70'e çok rahat 9070XT toplarsın ama diğer parçalarda kaliteli olmalı, 9070XT'nin stoklara girmesini bekle.

9070 XT 32K ile satılıyordu 1 hafta kadar önce, şu anda 40k, 1 haftada 8K zam gelmesini anlamlandıramadım.
Fiyatlar makul seviyeye gelirse bunu satıp 9070 XT almak niyetim var zaten.
İş yerindeki bilgisayarım arızalandığı için kısa sürede sipariş etmem gerekiyor. Diğer parçalar nasıl? Uygun mu sizce?

Eğer amacın iş ise ekran kartı olarak AMD önermem 5070 7900XLI bir sistem toplanabilir diye düşünüyorum.

9900X 16.250 TL üstelik 6 taksit, 7900X 6 taksit 15.500'e geliyor, yani arda 750 TL fark var bu durumda yine 7900 X önerir misiniz?

Ekran kartında çıkış fiyatlarının çok üzerinde fiyatlar var, biraz kendimce boykot ediyorum :) 1-2 seneye ya olması gereken fiyatlar ile alırım ya da yeni çıkacak bir kart alırım diye düşünmüştüm. Bir de bütçem sınırlı fazla aşmak istemiyorum.

Son düzenleme:
9070 XT 32K ile satılıyordu 1 hafta kadar önce, şu anda 40k, 1 haftada 8K zam gelmesini anlamlandıramadım. Fiyatlar makul seviyeye gelirse bunu satıp 9070 XT almak niyetim var zaten. İş yerindeki bilgisayarım arızalandığı için kısa sürede sipariş etmem gerekiyor. Diğer parçalar nasıl? Uygun mu sizce?

9900X 16.250 TL üstelik 6 taksit, 7900X 6 taksit 15.500'e geliyor, yani arda 750 TL fark var bu durumda yine 7900 X önerir misiniz?

Ekran kartında çıkış fiyatlarının çok üzerinde fiyatlar var, biraz kendimce boykot ediyorum :) 1-2 seneye ya olması gereken fiyatlar ile alırım ya da yeni çıkacak bir kart alırım diye düşünmüştüm. Bir de bütçem sınırlı fazla aşmak istemiyorum.

Bütçen yeterse 9900X alman daha iyi olur tabii tahmini bir bütçe ile seçtim dediğim parçaları. İş için AMD ekran kartları pek iyi iş çıkaramıyor.

İş için derken render falan pek almıyorum, örnek kullandığım bir programı çalıştırdığımda bilgisayarın performans görüntüsünü ekliyorum. CPU 100 olarak gözüküyor, bende program işlemciye ihtiyaç duyuyor düşüncesi ile ( düz mantık ) işlemciyi güçlü almayı tercih ettim.

RAM'leri de anakartın sitesinden seçtim linki aşağıda, Türkiye'de bulabildim RAM'lar bunlardı.

Bahsettiğim gibi tamamen yorumlar ile ilerledim bilgim yok. ( ki zaten sistemin saçmalığından fark etmişsinizdir :D ) yardımcı olursanız çok sevinirim.

@efebatiin önerinizi olacak mı?

Dosya Ekleri

• e1.jpg
    e1.jpg
    278,4 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
İş için derken render falan pek almıyorum, örnek kullandığım bir programı çalıştırdığımda bilgisayarın performans görüntüsünü ekliyorum. CPU 100 olarak gözüküyor, bende program işlemciye ihtiyaç duyuyor düşüncesi ile ( düz mantık ) işlemciyi güçlü almayı tercih ettim.

RAM'leri de anakartın sitesinden seçtim linki aşağıda, Türkiye'de bulabildim RAM'lar bunlardı.

Bahsettiğim gibi tamamen yorumlar ile ilerledim bilgim yok. ( ki zaten sistemin saçmalığından fark etmişsinizdir :D ) yardımcı olursanız çok sevinirim.

@efebatiin önerinizi olacak mı?

Konuyu tam hatırlayamadım ama iş ve oyun içinse NVIDIA öneririm 5070 bakabilirsin yanına da dediğin gibi 9900X bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı