70 bin TL her şey dahil sistem önerisi

Eşref Bey

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba. 70k bütçem var. Mousesine kadar kaliteli olsun. Ekran kartı bakımından da RTX 4060 civarı şeyleri tercih ederim. 2TB SSD, 32 GB RAM olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 70k bütçem var. Mousesine kadar kaliteli olsun. Ekran kartı bakımından da RTX 4060 civarı şeyleri tercih ederim. 2TB SSD, 32 GB RAM olsun.
İşlemci mi önemli ekran kartı mı yani işlemci bazlı oyunlar/işler mi yapacaksınız yoksa ekran kartı bazlı mı?
Klavye % kaç olacak yurtdışı olur mu?
Mouse için eliniz kaç cm tutuş tipiniz ne?
Bu bütçede 2K için uygun sistemler toplanıyor monitör 2K mı olacak?
Bu bilgileri vermeden rastgele bir sistem toplarsak akşama kadar tartışırız üzerinde.
Ayrıca SSD 1TB kaliteli olsa siz 2. M2 portuna sonradan 1TB veya 2TB ekleseniz veya ayrı alsanız sıkıntı olur mu? Özelleştirmelerdeki 2TB SSD'ler çok pahalı bütçe kısıtlıyor diğer bileşenler için.

İşlemci mi önemli ekran kartı mı yani işlemci bazlı oyunlar/işler mi yapacaksınız yoksa ekran kartı bazlı mı?
Klavye % kaç olacak yurtdışı olur mu?
Mouse için eliniz kaç cm tutuş tipiniz ne?
Bu bütçede 2K için uygun sistemler toplanıyor monitör 2K mı olacak?
Bu bilgileri vermeden rastgele bir sistem toplarsak akşama kadar tartışırız üzerinde.
Ayrıca SSD 1TB kaliteli olsa siz 2. M2 portuna sonradan 1TB veya 2TB ekleseniz veya ayrı alsanız sıkıntı olur mu? Özelleştirmelerdeki 2TB SSD'ler çok pahalı bütçe kısıtlıyor diğer bileşenler için.
Hocam 70k'ya en iyisi neyse o olsun. En akıcı oyun oynayabileceğim monitör, ekran kartı mouse yani her şeyi dahil olsun istiyorum, sizlere güveniyorum.

Bu bütçeye RTX 4070Ti Super gelir. Lakin RAM ve SSD eklemesini kendiniz yaparsınız.

Hocam monitör falan?

Hocam monitör falan?
Kulaklık da olsun mu hocam? Bir şeyler vereyim.

Kulaklık olmazsa:

Hocam 70k'ya en iyisi neyse o olsun. En akıcı oyun oynayabileceğim monitör, ekran kartı mouse yani her şeyi dahil olsun istiyorum, sizlere güveniyorum.

Hocam monitör falan?
Hocam tamam anladım güveniyorsunuz da hiçbir şey için bütçe aralığı belli değil üstüne bir de kişisel tercihleriniz de yok. Ben gidip %60 klavye önereceğim olmaz diyeceksiniz büyük mouse önereceğim elinize uymayacak vs. vs.
Yine de önereyim onun üzerine konuşalım.
Toplam 54K tutuyor. Bütçe 16K kalır diğerleri için. Normalde bu bileşenleri içeren bir sistem daha ucuza gelir ama 2TB SSD dediğim gibi bütçeyi kısıtlıyor baya.
Klavye için 3K bütçe kalıyor. Yurtdışı olur mu? % kaç olacak?

Kulaklık da olsun mu hocam? Bir şeyler vereyim.

Kulaklık olmazsa:

Attığın sistemle beraber 70K'yı geçiyor. Kulaklık yokken bile. Ayrıca attığın sistemin bileşenleri kalitesiz ve onları da özelleştirsen 80K'yı bulacak. Sırf 4070TiS olacak diye her şeyden kısıp gereksiz yere bütçe arttırmak mantıklı mı sizce hocam? @Kaisey

@382019

Son düzenleme:
Attığın sistemle beraber 70K'yı geçiyor. Kulaklık yokken bile. Ayrıca attığın sistemin bileşenleri kalitesiz ve onları da özelleştirsen 80K'yı bulacak. Sırf 4070TiS olacak diye her şeyden kısıp gereksiz yere bütçe arttırmak mantıklı mı sizce hocam?
Haklısınız, lakin hangi bileşenler kalitesiz onları belirtir misiniz?

Haklısınız, lakin hangi bileşenler kalitesiz onları belirtir misiniz?
Kalitesiz derken giriş seviyesi ürünler. Bu bütçede asla tercih edilmeyecek bir anakart var. RAM, SSD'yi boşverdim.
1717329251929.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı