70 bin TL iPad önerisi

luudipieones

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. iPad almayı düşünüyorum. Modeller arasında çok kaldım bu yüzden fikir almak adına bu konuyu açıyorum. Cihazı genel olarak film ve video izlemek için istiyorum. Bana lazım olduğunu düşündüğüm özellikler yüksek hafıza ve kaliteli ekran. Bu iki özellik benim için önemli. Bu konuda birkaç model arasında kaldım. Farklı tavsiyeleriniz olursa paylaşabilirsiniz.

Benim düşündüğüm modeller iPad Pro 7.nesil bir diğeride iPad Pro 6. nesil. Aradaki en belirgin fark 6. nesil 2TB celluar ve 12.9 inç olarak almam mümkün iken 7.nesilde en fazla 1TB olan modelin 11 inçlik halini alabilirim ve kalan ekipmanları almam için pek bir bütçem kalmıyor.

6. nesilin hafızası ve celluarı beni kendine çekiyor lakin 7.nesildeki ekranın çok iyi olduğu söyleniyor. Bir iki tane test videosu izlediğimde farkı ben de fark ettim diyebilirim. Ayrıca M4 işlemcisini saymıyorum bile ama o da çok büyük bir artı diyebilirim. Sizce hangi yol daha mantıklı? Tableti ortalama 5 6 sene kullanmayı düşünüyorum. Şimdiden fikirleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. sağlıcakla kalın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar. iPad almayı düşünüyorum. Modeller arasında çok kaldım bu yüzden fikir almak adına bu konuyu açıyorum. Cihazı genel olarak film ve video izlemek için istiyorum. Bana lazım olduğunu düşündüğüm özellikler yüksek hafıza ve kaliteli ekran. Bu iki özellik benim için önemli. Bu konuda birkaç model arasında kaldım. Farklı tavsiyeleriniz olursa paylaşabilirsiniz.

Benim düşündüğüm modeller iPad Pro 7.nesil bir diğeride iPad Pro 6. nesil. Aradaki en belirgin fark 6. nesil 2TB celluar ve 12.9 inç olarak almam mümkün iken 7.nesilde en fazla 1TB olan modelin 11 inçlik halini alabilirim ve kalan ekipmanları almam için pek bir bütçem kalmıyor.

6. nesilin hafızası ve celluarı beni kendine çekiyor lakin 7.nesildeki ekranın çok iyi olduğu söyleniyor. Bir iki tane test videosu izlediğimde farkı ben de fark ettim diyebilirim. Ayrıca M4 işlemcisini saymıyorum bile ama o da çok büyük bir artı diyebilirim. Sizce hangi yol daha mantıklı? Tableti ortalama 5 6 sene kullanmayı düşünüyorum. Şimdiden fikirleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. sağlıcakla kalın.

Gercekten tablette 1/2 TB depolamaya ihtiyaciniz oldugunu dusunuyor musunuz?

Soran kişi bu paraya laptop/mini PC hatta Dokunmatik laptop 💻 almak varken tablet istiyorsa 1tb doldurur kesinlikle 😅😅🤣🤣

Bende Redmi note 13 pro var.
12 gb ram 512gb hafızalı.
Şuan 25% dolu yani 125gb.
Tablet var Samsung Tab A9 8/128gb onun 50% dolu yani 60gb filan.
Yani film müzik video klip derken minimum 200gb alan kullanıyorum.

Eger tek cihazım olsa film,muzik,oyun minimum 250-350gb alan gerekirdi.
Tek cihaz için minimum 512gb şart bence.
O iPad 128-256gb lar laptop/bilgisayar/telefonla işlem yapanlar için..

Bahsettiğiniz iki model arasında kişisel olarak 6.nesli 13 inç ve 2TB olarak almayı tercih ederdim. Ana kullanım amacınız video izlemekse 13 inç daha iyi olacaktır. Ekran kalitesi konusunda kafanızda soru işareti varsa bir mağazada kıyaslayın derim.

Ayrıca alternatif olarak ekosistemde değilseniz, çok daha uygun fiyata Android modellerine de bakmanızı öneririm. Samsung S10+, 12.4 inç modelini 27 bin TL civarına bulabiliyorsunuz ve ekranı gayet başarılıdır. Bu fiyattaki hafızası 256 gb ama 1,5 TB hafıza kartı desteği bulunuyor.

Bahsettiğiniz iki model arasında kişisel olarak 6.nesli 13 inç ve 2TB olarak almayı tercih ederdim. Ana kullanım amacınız video izlemekse 13 inç daha iyi olacaktır. Ekran kalitesi konusunda kafanızda soru işareti varsa bir mağazada kıyaslayın derim.

Ayrıca alternatif olarak ekosistemde değilseniz, çok daha uygun fiyata Android modellerine de bakmanızı öneririm. Samsung S10+, 12.4 inç modelini 27 bin TL civarına bulabiliyorsunuz ve ekranı gayet başarılıdır. Bu fiyattaki hafızası 256 gb ama 1,5 TB hafıza kartı desteği bulunuyor.
Yada 29.000 TL 512gb olanı alır.
+512 yada 1tb hafıza kartı alır ilerde.
Screenshot_2025-04-22-14-42-49-707_com.vivaldi.browser.jpg

1TB ihtiyacım olmadigini dusunuyorsam net bunu alirdim, celluar konusunda da aktif telefonunuz yoksa alin cunku bildigim kadariyla yeni SIM falan almak gerekiyor.

Cihazda normal sim yada e-sim varsa her 2 durumda mobil veri için ücret ödenmektedir.
Bazıları simkart olunca arama oluyor telefon gibi düşünüyor.
Sim Kart/cellular sadece veri için.

En ucuzu Türk Telekom 200₺=17gb
Turkcell/Vodafone bu ücret aylik 250-300-350₺.

Yani mevcut telefondan hotspot (internet 🛜 paylaşımı) yapmak daha mantıklı.
Normal vs Simkart Modelleri arasından 4-7.000₺ fark var. Vermeye değmez..

Hocam şöyle söyleyeyim şu an bilgisayarımda 2TB SSD var ve bayağı dolu denebilir ki neredeyse bütün oyunları silmiş olmama rağmen durum bu ayrıca video falan indirip köye gitmeyi düşünüyorum kafama estiğinde. Bu yüzden hafızaya önem veriyorum diyebilirim. Teşekkürler yorumunuz için :).

Son düzenleme:
Hocam şöyle söyleyeyim şu an bilgisayarımda 2TB SSD var ve bayağı dolu denebilir ki neredeyse bütün oyunları silmiş olmama rağmen durum bu ayrıca video falan indirip köye gitmeyi düşünüyorum kafama estiğinde. Bu yüzden hafızaya önem veriyorum diyebilirim. Teşekkürler yorumunuz için :).

Anliyorum hocam eski iPad Pro modelini de alabilirsiniz performans olarak ikisi de ucuk cihazlar ama ekran farki kendini belli ediyor iCloud veya harici depolama ile bir cozum bulmayi dusundunuz mu?

Soran kişi bu paraya laptop/mini PC hatta dokunmatik laptop 💻 almak varken tablet istiyorsa 1TB doldurur kesinlikle 😅😅🤣🤣

Bende Redmi Note 13 Pro var.
12 GB RAM 512 GB hafızalı.
Şu an 25% dolu yani 125GB.
Tablet var Samsung Tab A9 8/128 GB onun 50% dolu yani 60GB filan.
Yani film müzik video klip derken minimum 200GB alan kullanıyorum.

Eger tek cihazım olsa film, muzik, oyun minimum 250-350GB alan gerekirdi.
Tek cihaz için minimum 512 GB şart bence.
O iPad 128-256 GB'lar laptop/bilgisayar/telefonla işlem yapanlar için.

Hocam bende video film yüklemekten dolacağından çekiniyorum bu da önemli bir neden diyebilirim?

Hocam ortalama 5 sene veya daha fazla kullanırım o yüzden açıkçası ipad almak istiyorum öneriniz için çok teşekkür ediyorum bu arada :)

1TB ihtiyacım olmadigini dusunuyorsam net bunu alirdim, celluar konusunda da aktif telefonunuz yoksa alin cunku bildigim kadariyla yeni SIM falan almak gerekiyor.

Hocam ekranı beni cezbetsede hafıza konusunda sıkıntı çekmekten korkuyorum ek olarak 13 inç alma şansım 7.nesilde yok çünkü bütçeyi aşıyor.

Anliyorum hocam eski iPad Pro modelini de alabilirsiniz performans olarak ikisi de ucuk cihazlar ama ekran farki kendini belli ediyor iCloud veya harici depolama ile bir cozum bulmayi dusundunuz mu?

Hocam harici depolama hakkında pek fikir sahibi değilim bildiğim kadarıyla. iPhone 11 Pro cihazım var bu cihazda hafıza kartı takılmıyor diye ipaddede takılmıyordur diye bir varsayıma ulaştım açıkçası.

Cihazda normal SIM ya da e-SIM varsa her 2 durumda mobil veri için ücret ödenmektedir.
Bazıları simkart olunca arama oluyor telefon gibi düşünüyor.
SIM Kart/cellular sadece veri için.

En ucuzu Türk Telekom 200₺=17GB
Turkcell/Vodafone bu ücret aylik 250-300-350₺.

Yani mevcut telefondan hotspot (internet 🛜 paylaşımı) yapmak daha mantıklı.
Normal vs simkart modelleri arasından 4-7.000₺ fark var. Vermeye değmez.

Hocam celluarı 6. nesil alırsam alırım oda çok bir fiyat farkı yok diye ama 7. nesilde bayağı fark ediyor SIM olayının mantığını çok bilmiyorum onu da daha ayrıntılı açıklayabilirseniz sevinirim çünkü çok önemli değilse celluar olmayan modeli alırım ek olarak uzay grisi almak istiyorum ama celluar modelinde çok uçuk fark var normal gri rengine göre bu yüzden celluar olmayan modelin uzay grisini tercih edebilirim.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı