FimToaster
Picopat
Daha fazla
Senin kullanamayacak olduğun özelliğe ilave para vermen seni haklı çıkarır. ROG MAXIMUS Z790 FORMULA anakarta celeron G6900 işlemci takalım. Sonuçta aynı soket ve takılabiliyor.Mantıksız demeniz de saçma, sizi haklı çıkarmaz.
Senin kullanamayacak olduğun özelliğe ilave para vermen seni haklı çıkarır. ROG Maximus Z790 Formula anakarta Celeron G6900 işlemci takalım. Sonuçta aynı soket ve takılabiliyor.
Takılabiliyor olması mantıklı olduğu anlamına gelmez.
Öyleyse düşünceni belirt, burası forum ve bende forumda fikrini paylaşan üyeyim. Sana göre gereksiz, bana göre kullanamayacak olduğun özelliğe para vermek gereksiz.Sırf OC yapamayacak diye bu kadar abartmaya gerek yok, sanki DDR4 DDR5 farkı var arada.
Öyleyse düşünceni belirt, burası forum ve bende forumda fikrini paylaşan üyeyim. Sana göre gereksiz, bana göre kullanamayacak olduğun özelliğe para vermek gereksiz.
Şimdi senin yaptığın gibi DDR5 RAM'e 2 katı para vermek saçma DDR4 RAM yarı parasına yazmak gibi olur. Yeterince anlattım.
Ölü soket önerdiğimi nereden çıkardın? Konu sahibi intel sistem parçaları atmş, bende K serisi işlemci ile Z serisi anakart daha uygun olur dedim. Ayrıca 14600K'nın render gücü Ryzen 7 serisinden daha fazla.Dostum ölü soket önermen saçma zaten neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamıyorum AM5 al ocni de yap daha fazla islemci ve fiyat avantajınıda kullan şahsen ben bu dönemde yurt dışı DDR5 Intel anakart alınmiyorsa (benzer modellerin yurt dışı olunca DDR5 halleri oluyor) gereksiz para kaybı DDR4 RAM'lerin fiyatı zaten artacak ve şu anda bile DDR5 parasına yakınlar.
Ölü soket önerdiğimi nereden çıkardın? Konu sahibi Intel sistem parçaları atmş, bende k serisi işlemci ile Z serisi anakart daha uygun olur dedim. Ayrıca 14600K'nın render gücü Ryzen 7 serisinden daha fazla.
Arrow Lake Retested with Latest 24H2 Updates and 0x114 Microcode
Yesterday, Intel announced that they had root-caused the majority of Arrow Lake Core Ultra 200 performance problems, and that OS updates are already available. We tested Windows 11 24H2 with the new patches, and also compare results with 23H2 and a new motherboard BIOS.www.techpowerup.com
Bana kalsa AM5 daha mantıklı, Intel'lerin çöp olma fiyaskosu vs var ama 9950X harici Intel daha iyi render işinde.
Profesyonel alanda tercih edilmesinin asıl sebebi ise donanımsal kod çözme işinde rakipsizdi ancak RTX 5000 serisi ile Intel'i sildi geçti.
What H.264 and H.265 Hardware Decoding is Supported in DaVinci Resolve Studio?
Davinci Resolve Studio supports hardware-based decoding for H.264 and H.265 (HEVC) which can significantly improve performance with these codecs, but not all "flavors" of these codecs are supported depending on the bit depth and chroma subsampling used. In addition, support can change depending...www.pugetsystems.com
Ekran kartı ile render alabiliyorsa işlemcinin ne olduğu önemli değil. O zaman AM5 tercih edilebilir.
Bir tavsiye verirken test sonucu, açıklama vs veri paylaşın. Neyse iyi sosyaller.
Düzenleme: Chroma subsampling desteği RTX 5000 serisinde artırılmışken neyin 4000 serisini önerme? AMD - Intel ölü soketti, 5 nesil işlemci destekliyor olayı değil. Daha en başta ekran kartının önemi geçip oyuna göre ekran kartı tavsiyesi yazılmış
Render sistemi yüksek oranda profesyoneldir. Yani para kazandırır. RTX 5000 serisine chroma subsampling desteği gelmeden önce neden intel igpu ile render alabilmek için 14900 serisi satıldı? Yayıncılar, YT'ciler niye 12-13-14 serisinden çok geç vaz geçtiler?Eki Görüntüle 2575606
Ne anlamam gerekiyor senceaktif soket mi? Kendiniz 14600k dediniz yine ölü soket ben performansı burada tartışmıyorum soket ölü Intel yeni soketiyle tonla değişiklik yapacak her türlü ölünün ölüsü.
Render sistemi yüksek oranda profesyoneldir. Yani para kazandırır. RTX 5000 serisine Chroma subsampling desteği gelmeden önce neden Intel iGPU ile render alabilmek için 14900 serisi satıldı? Yayıncılar, YT'ciler niye 12-13-14 serisinden çok geç vaz geçtiler?
Hadi 4070s vs bir şey aldı diyelim (buradaki tavsiyeler üzerine) üstüne aktif soket diye AM5 aldırdın. Sistemi alan arkadaş nasıl desteklenmeyen donanım hızlandırmayı kullanacak? Anlat hadi anlayayım
"though that may be limited to just K and KF-series models if some rumors are to be believed."Core Ultra serisi? En azından bunlar var değil mi oksidasyon sorunlu CPU ailesinin bir üyesi yerine60k RTX 5070 Core Ultra 5 alabilir.
Üstelik bu "ölü soket önerdiğimi nereden çıkardın?" sorunuza cevap olarak yazdımtartisma gibi bir derdim yok arkadaşın bütçesi hiç yoktan Core ultraya yetecek zaten ;D
Arkadaş burada AMD alırsa zaten 5070 Ti alacak buradaki tavsiyeler üzerine dediğin bu Chroma subsampling mevcut dedin zaten kendinde.
5070Ti alacağını nerede söylüyor? AMD tercih edeceğini nasıl çıkardın?"4070 Super için 22bin TL fiyat vermişlerdi, garantisinin bitmesine 8 ay daha var kutusu açılmamış. Fiyat performans açısından daha mantıklı geldiği için farklı ekran kartı düşünmemiştim."
700W güç kaynağı yeterli mi peki bu sistem için?
Bundan başka da yazmamış. Dediklerine göre intel seçmeye yakın duruyor. Gelir, mesajları okur karar verir, soru sorar anlarım da konu sahibi yazmadan nasıl çıkarabiliyorsun?Kf işlemci için hangi nakart seçilebilirdi?
"Though that may be limited to just k and kf-series models if some rumors are to be believed."
Intel confirms Arrow Lake refresh set for 2026, Nova Lake later that year — company admits there are 'holes to fill on the desktop front,' says it is 'confident in the roadmap'
Though the next-generation chip launch looks set to extend into 2027, too.www.tomshardware.com
Intel's next-gen Nova Lake CPUs will seemingly use a new LGA1954 socket
LGA1954 in, LGA1851 out.www.tomshardware.com
Nova Lake yeni sokete geçecek, yani neden ölü Arrow Lake işlemci alsın?
Konu sahibinin, ekran kartı ile ilgil en son mesajı:
5070 Ti alacağını nerede söylüyor? AMD tercih edeceğini nasıl çıkardın?
Ondan sonra da:
Bundan başka da yazmamış. Dediklerine göre Intel seçmeye yakın duruyor. Gelir, mesajları okur karar verir, soru sorar anlarım da konu sahibi yazmadan nasıl çıkarabiliyorsun?
Ayrıca oksidasyon sorunu, 2023 başlarında vardı. Olmayan sorunu neden var gibi yazıyorsun?
Batch of 14th gen CPUs that are affected by oxidation issue
By now, we all know that the 14th and 13th gen Intel CPUs had instability issues which were partially fixed by microcode updates. However, there was also a manufacturing issue that causes oxidation and degradation of the chips over time. During which date this happened? And after which date the...community.intel.com
Bütün işlerini halledebiliyorsa ekran kartı ile alabildiği en yüksek ekran kartını almalı, işlemci etkisiz eleman kalıyor zaten. Neyin Intel-AMD tartışması
Düzenleme: Kaynak eklendiç.