700-1000 TL kulaklık önerisi

aliatg06

Hectopat
Katılım
24 Eylül 2020
Mesajlar
33
Merhaba, kulaklık almayı düşünüyorum 700-1000 TL bandında. 1000 TL'ye Huawei FreeBuds Pro gördüm almayı düşündüm ama müzik için bu fiyata daha iyi kulaklıkların olduğu söyleniyor. Kulaklık önerebilir misiniz, müzik için alıyorum. Kulak içi vs fark etmez. Şu an Anker Soundcore Life Q10 kullanıyorum, beni üzmeyecek bir kulaklık arıyorum.
 
Bütçeyi biraz aşıyor ama bu fiyata Shure SE215 gayet iyi bir tercih olur. Kablolu ya da kablosuz tercihini size bırakıyorum ben şahsen kablolu olanını alırdım güzel bir ses çıkışıyla çok iyi ses alırsınız.

Sennheiser Momentum In Ear kullanmaktayım onu da tavsiye ederim fakat stokta olmayışı sebebiyle fiyatı biraz pahalı neredeyse Shure'a yakın fiyatı var son kalan 1 tane stokla almıştım ve 1000 liraya almak zorunda kalsaydım Shure alacaktım. Esasında kulaklığın fiyatı dolar kuru bu kadar artmazken ederi 600 lira civarıydı ben de zaten bu fiyata almıştım. 600-700 lira civarında bulabilirseniz alabilirsiniz. Sesi gayet güçlü tüm sesler net olarak duyuluyor. Çelik haznesi sayesinde Rock müziklerde ayrı güzel geldi bana. Beğenmeyeceğin bazı özellikleri var tabii. Kulaklığın kablosu yassı olduğu için kırılma yamulma gibi şeyler çok oluyor ve bu biraz can sıkıyor. Ağır diyeceğim fakat Shure daha da ağır. Bu kulaklıklar mobil kullanıma pek uygun değil. Momentum yine bir nebze kullanılabilir seviyede fakat Shure'da bunu söylemem pek mümkün değil çünkü 30 gram biraz rahatsız edebilir.

Sennheiser HD 350BT 4.40 BT 458BT gibi kulaklıklar var indirimde bazıları uyguna gelebiliyor. Mesela şu anda 350BT ufak bir indirimde diyebilirim.


Sennheiser HD 400S de alabilirsiniz genel kullanım için gayet yeterli bir kulaklık.
Eğer uzun süreli kullanım yapacaksanız (1 saati aşan türden) kulak içi kesinlikle tavsiye etmiyorum hem sağlıksız hem de rahatsız edici olacaktır. Uzun süreli kullanım yapacaksanız ben kablolu sevdiğim için HD 400S alırdım fakat 350BT ve türevlerinden bir bluetooth kulaklığı tavsiye ederim. Kısa süreli kullanım istiyorsanız kulak içi almanızda herhangi bir sakınca yok Shure ve Momentum gayet iyi olacaktır. Shure hiç kullanmadım denemedim de ama Momentum'dan iyi olduğunu söylüyorlar. Momentumu kullanmaktayım ve şunu söyleyebilirim ki HD 8 DJ'den Momentum'a geçince ses kalitesinde aşırı düşüş hissetmiyorum yine detaylarda eksilme yok yine gayet sesi net veriyor. Ses renkleri farklı tabii ki HD 8 monitor kulaklığı olduğu için sesi flat veriyor Sennheiser da olsa Momentumda yine bir nebze oynama var fakat rahatsız edici boyutta değil.
 
Son düzenleme:
Kasım indirimlerinde 350BT 700'TL'ye düşmüştü almadığıma pişman oldum, o fiyatlara inerse kaçırmayın.

Onun dışında yukarıda tavsiye edildiği gibi SE215 fiyatına göre mükemmel bir kulaklık. Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum ve memnunum. Monitör kulaklık zaten, bas ve tiz dengesi iyi.

Bu arada SE215'in bluetooth versiyonunu alın. Zaten aparat çıkabildiği için isterseniz kablo alıp kablolu da kullanabilirsiniz, Aliexpress'te kablosu ucuz 10-15 dolar falan, orijinal kablo kadar kaliteli olmasa da ses kalitesini bozmuyor. Kablolu alırsanız sonradan bluetooth'a çevirmek (aparat almak) çok daha masraflı oluyor.
 
Öneriler için çok teşekkür ederim. Kulaklıklara baktım, dediğiniz gibi kulak içi kulaklıkların uzun süreli kullanımda rahatsızlık vereceğini düşünerek HD 350BT modeline kaydım. Tekrardan teşekkür ederim.
 
Kulak içi kulaklıklar ile müziği daha iyi hissediyorsun ama haklısın uzun süreli kullanımda rahatsız etmeye başlıyor, 2 saatten uzun kullanımlarda kulaklarda ağrı yapıyor. Şimdiden hayırlı olsun.
 
Bugün yoluma düştüğü için hifilife'a uğradım. HD 400S ve 350BT ve diğer varyantlarını sordum. Sürücülerin hemen hemen aynı olduğunu teyit ettim ve kablosuz kulaklıkların kabloluya göre ses kalitesi olarak dezavantajı olduğunu söyledi. Zaten bu bir gerçek eğer güzel bir ses çıkışınız varsa HD 400S çok daha iyi performans vereceği aşikar. Bluetooth elzem değilse HD 400S çok daha iyi olacaktır. Fiyatı da 600-700 lira bandında gayet ulaşılabilir seviyede. HD 800S, Momentum 2 ve 3ü denemişliğim var ve halihazırda HD 8 DJ kullanmaktayım şunu söyleyebilirim ki bluetooth kulaklıklar ne kadar pahalı olursa olsun kablolular kadar güzel olmuyor. 350BT ya da 458BT de denedim hangisiydi şu anda pek hatırlamıyorum son seste basslarda ufak bir bozulma yaşadım. HD 400S denemedim fakat 350BT'den çok daha iyi olacaktır. Ne de olsa aynı sürücüyü kullanıyor kablolunun verdiği performansa erişmesi pek de mümkün değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı