7000₺ Canon marka fotoğraf makinesi

seyhmusaykut

Decapat
Katılım
8 Nisan 2020
Mesajlar
152
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, piyasa da 35mm-75mm + 75mm-300mm şeklinde satılan orta seviye kişiler için önerebileceğiniz Canon marka model fark etmez. Max. 7000 TL iyi bir model önerebilir misiniz?
 
Hem 35-75 hem 75 300 lens o şekilde birden fazla kit olarak satılan makineler yok. Lensleri sonradan alırım derseniz body olarak 80d öneririm. Profesyonel bir makinedir normal şartlarda ancak öğrenmek kolay giriş orta seviye diye kendinizi sınırlamanıza gerek yok.
 
Hem 35-75 hem 75 300 lens o şekilde birden fazla kit olarak satılan makineler yok. Lensleri sonradan alırım derseniz body olarak 80D öneririm. Profesyonel bir makinedir normal şartlarda ancak öğrenmek kolay giriş orta seviye diye kendinizi sınırlamanıza gerek yok.

Bazı paketlerde içinde olarak çıkıyor. Canon 2200D olması gerekiyordu ama oda özellikler bakımından istediğim gibi değil. 750D ona göre iyi gözüküyordu. Ama önerdiğiniz model iyi ise ona bakacağım.
 
750D şu an kullandığım makine yeni işlemci teknolojisi ile üretildi ve gayet memnunum 80D sizi aşarsa 750D gibi orta üst sınıf arası bir seçeneğe de bakabilirsiniz.
 
750D şu an kullandığım makine yeni işlemci teknolojisi ile üretildi ve gayet memnunum 80D sizi aşarsa 750D gibi orta üst sınıf arası bir seçeneğe de bakabilirsiniz.

Bütçe de sorun yok. 750D ile 80D arasındaki farkı bilemem ben. Sadece 2 yıla yakın fotoğrafçılıkla uğraştım. Makine bile 2 yıla yakın gecici olarak bir tanıdığımdan ödünç almıştım. Şimdi verdim kendisine tabii ama hobi olan şeyden ayrı kalınca insan kendine bir makine almak istiyor. Ben ne istiyorum iyi bir makine ve istediğim lenslerinde içinde olduğu bir paket istiyorum. Bu konu da iyi olanlar siz büyüklerimsiniz. Yardımcı oldunuz elinizden geldiğince. 80D iyi bir modele de benziyor. Şimdi tek aracım lensler kalıyor.
 
Elbet de 80D iyi bir makinedir. 750D den de memnunum fotoğraflar güzel çıkıyor tabii 80D ile kıyaslanamaz eğer alırsanız öneririm. Body olarak alırsınız devamında da lensleri tedarik edersiniz fakat lensler de çok önemlidir bunu unutmayın. Bİlgisayar gibi düşünün, body kasaysa lens ekran kartıdır :)
 
Elbet de 80D iyi bir makinedir? 750D'den de memnunum fotoğraflar güzel çıkıyor tabii 80D ile kıyaslanamaz eğer alırsanız öneririm. Body olarak alırsınız devamında da lensleri tedarik edersiniz fakat lensler de çok önemlidir bunu unutmayın. Bilgisayar gibi düşünün, body kasaysa lens ekran kartıdır :)

Peki hocam 80D'ye önerebileceğiniz lens marka olarak ne önerirsiniz? 35-75 ve 75-300 lenslerden hangi markanın makineye gidiyor?
 
Peki hocam 80D'ye önerebileceğiniz lens marka olarak ne önerirsiniz? 35-75 ve 75-300 lenslerden hangi markanın makineye gidiyor?

Çok marka var ama Canon öneririm. Diğer markaların lensleri de Canon gibi belli başlı markaların etrafında dönüyor zaten. Lens konusunda ucuza kaçmayın, Canon alın derim.
 

Geri
Yukarı