7000 TL Intel i7 6700K GTX 1080 Sistem Toplama

Bütçe dert değilse daha bilindik marka model tabiki alınabilir. Ben birazda mavi led tona sahip olduğundan kasayla tam uyumlu olsun diye onu koydum.
Mantıkta güzel düşünmüşsünüz ama Maelstorm 240T daha iyi diye biliyorum. Acaba Dark W120 soğutma testleri varsa değerleri yazabilirmisiniz ?

Kasa ayrı PSU ayrı al. Dark N10 kasa KCAS 600W PSU alıp artan bütçe ile Dark W240 soğutucu alabilirsin. Bu şekilde daha serin bir kasaya sahip olursun. 600W PSU fazlasıyla yeterlidir fazlasına gerek yok.
Hocam Dark N10'un soğutması iyi, ancak 7000 TL'lik bir sistemi böyle bir kasaya koymak ne kadar mantıklı? NZXT ya da Corsair türü markalar varken neden Dark N10?

Ya da isterseniz benim önerimdeki kasayı NZXT H440 yapın.

Bu kasa sanırım türkiye'de yok o yüzden vazgeçtim. Corsair Carbide SPEC-Alpha ekledim yalnız, bu kasanın ayakları pek sağlam değilmiş gibi kırılabilirmiş gibi düşündürdü. ve dar gibi sanki sağa sola devrilirmiş gibi. kasada görünüş önemli değil benim için, en önemli kriterim sessiz olması. sanırım sen de kullanıyorsun bilgilendirirsen sevinirim.

Asus'un teknik servis sorunu çözüldü mü acaba? Onu bir kontrol etmenizde fayda var
ne için dedin bunu kardeş anakart asus diye mi

Hocam Dark W240 yeine Deep Cool Maelstorm 240T daha iyi olmazmı ?
şu iki soğutucu önerisi arasında kaldım SilverStone Tundra TD02LITE ve Deep Cool Maelstrom 240T modelleri. hangisi daha iyi ve daha sessizdir acaba..

Bütçe dert değilse daha bilindik marka model tabiki alınabilir. Ben birazda mavi led tona sahip olduğundan kasayla tam uyumlu olsun diye onu koydum.

Son olarak şu hale dönüştü sistem. üzerine ufak ekleme çıkarmalar yapılabilir sanırsam. ancak bu kasa sessiz mi olacak uyumsuz parça var mı o konuda endişeliyim.

1.png

Bu kasa sanırım türkiye'de yok o yüzden vazgeçtim. Corsair Carbide SPEC-Alpha ekledim yalnız, bu kasanın ayakları pek sağlam değilmiş gibi kırılabilirmiş gibi düşündürdü. ve dar gibi sanki sağa sola devrilirmiş gibi. kasada görünüş önemli değil benim için, en önemli kriterim sessiz olması. sanırım sen de kullanıyorsun bilgilendirirsen sevinirim.

ne için dedin bunu kardeş anakart asus diye mi

şu iki soğutucu önerisi arasında kaldım SilverStone Tundra TD02LITE ve Deep Cool Maelstrom 240T modelleri. hangisi daha iyi ve daha sessizdir acaba..

Son olarak şu hale dönüştü sistem. üzerine ufak ekleme çıkarmalar yapılabilir sanırsam. ancak bu kasa sessiz mi olacak uyumsuz parça var mı o konuda endişeliyim.

Eki Görüntüle 187241
NZXT Türkiye'de var efendim, buyrun işte NZXT'nin Türkiye Distribütörü:
Corax Alpha | Cherry | NZXT. | Mionix

Ben internet sitesine toplatacağım için orada bulamadım, mecburen alamıyorum, google'da kısa bi baktım yine çıkmayınca yok zannettim. fiyatı da yüksekmiş baya.

İstediğiniz üzere i7 6700K ile GTX 1080'i ekledim; ancak 850 Evo SSD'yi çıkarıp MSI ekleseniz fena olmaz. Kasa olarak NZXT S340 yeni gelmiş. Malzeme kalitesi bakımından eleştiriliyor; ancak önerebilirim. PSU ise amazondan alabilirseniz EVGA 650W 80+ Gold önerebilirim. Bütçe aşılmasın diyorsan bu kasa hem şık hem 650W 80+ Broze PSU ile geliyor. SLI yapmazsan yeterli. SSD ise kendini kanıtlamış bir performans canavarı. RAM'lerde ise oyun için toplanıyorsa CL değeri önemli. Bu CL 13 ile bayağı iyi derecede. Anakart ise gayet kaliteli

@Regionella hocam kusura bakmayın; ama PC'nizi kimseye toplatmayın. Kendiniz toplayın. En iyisi. Burayı izleye izleye yaparsan sorun olmaz. Şunu da hatırlatayım toplamanın tamamını 2-3 defa izle sonra kendi montajını yapmaya başla izleyerek.

Dosya Ekleri

• 7000.JPG
    7000.JPG
    62,3 KB · Görüntüleme: 88
İstediğiniz üzere i7 6700K ile GTX 1080'i ekledim; ancak 850 Evo SSD'yi çıkarıp MSI ekleseniz fena olmaz. Kasa olarak NZXT S340 yeni gelmiş. Malzeme kalitesi bakımından eleştiriliyor; ancak önerebilirim. PSU ise amazondan alabilirseniz EVGA 650W 80+ Gold önerebilirim. Bütçe aşılmasın diyorsan bu kasa hem şık hem 650W 80+ Broze PSU ile geliyor. SLI yapmazsan yeterli. SSD ise kendini kanıtlamış bir performans canavarı. RAM'lerde ise oyun için toplanıyorsa CL değeri önemli. Bu CL 13 ile bayağı iyi derecede. Anakart ise gayet kaliteli

@Regionella hocam kusura bakmayın; ama PC'nizi kimseye toplatmayın. Kendiniz toplayın. En iyisi. Burayı izleye izleye yaparsan sorun olmaz. Şunu da hatırlatayım toplamanın tamamını 2-3 defa izle sonra kendi montajını yapmaya başla izleyerek.

Açıkçası hiç uğraşmak istemiyorum toplama işleriyle, zaten 10 yıldır elimi sürmemişim bilgisayar parçalarına, hep laptop ile takıldım. Toplatacağım siteye(sinerji) özellikle dikkatli ve özenli montaj edilmesi için aksi taktirde geri iade edeceğimi söyleyip uyaracağım bakalım.

Dolayısıyla nzxt kasa kullanamam, o sitede mevcut değil. ileride muhtemelen sli yapacağım için güç kaynağını 750 düşündüm, yeterli olur mu bilmiyorum 850 yapmalı mıyım?

Bahsettiğin ssd yok malesef yine o sitede. samsung'la devam edeceğim.

ram'i tek adet 16'lı düşünüyorum ileride bi tane 16 daha koyabilmek için. ama o sitede hyperx ramlerin tek 16 lığı da yok malesef. 4x4 koymuşlar, onu da ilerde yükseltmek için eskiyenleri çöpe atmak gerekir.

Kasa ve soğutucu konusunu çok araştırdım. soğutucuda silverstone tercih edeceğim sanırım corsair'in fiyatı biraz tuzluymuş, ama kasa konusunda hala kararsızım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı