7000 TL sistem önerisi

Bütçe
7000

Tiatver

Hectopat
Katılım
3 Ekim 2017
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, bir süredir sistem toplamaya çalışıyorum ancak bir türlü karar veremedim. Aslında 1660S ile bir sistem toplamak istedim. Daha sonra benzer fiyatlarla 5600XT toplayabildiğimi fark ettim fakat sonra bu kartın sorunlu olduğunu okudum. Daha sonra üzerine biraz koyarak 2060'da alabileceğimi düşündüm fakat çeşitli sistem toplama sitelerinden hazır sistem alırsam kasa hep Gamepower vb. kalitesiz kasa seçenekleri koymuşlar ancak ben en azından Cooler Master veya Thermaltake gibi düzgün bir kasa istiyorum. Tek tek topladığım zamansa fiyatlar yüksek çıkıyor. Bu yüzden işin içinden çıkamadım bir türlü. Özellikle 3000 serisinin çıkacağı şu günlerde almak sizce mantıklı mı?
Uzun lafın kısası dostlar mümkün olan en düşük bütçeyle(fakat kalitesiz ürünler olmadan) 1660S veya 2060 ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. Fiyatlar arasında çok fark olmazsa 2060 almayı düşünüyorum. Bütçem en fazla 7000 TL. Buna ek olarak mouse ve klavye tavsiyenizi de almak isterim. Şimdiden teşekkürler.
 
Şu sistemi THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa ile yükselterek alabilirsiniz bence psu yeterli gibime geldi ama biraz bakmak gerek.
 
İki sistemi de inceledim, 2060 olanı daha yakın gibi duruyor. Aslında kafamı karıştıran da bu oldu bu zamana kadar. Mesela birisi 1660S diğeri 2060 fakat fiyatları birbirine çok uzak sayılmaz. Bu durumda 2060 almak daha mantıklı olmuyor mu? Bir de ilk kasayı temperli cam istemediğim için mash olan varsa J24 ile değiştirdim. Sanırım 7000 TL’ye de alınabilecek en uygun sistem bu gibi görünüyor.
 
Öncelikle şunu belirteyim. Aşağıda paylaştığım sistemi yaklaşık 2-3 hafta önce satın aldım. Öncesinde neredeyse 1 aya yakın araştırıp durdum. Gaming indirimleri falan hiçbirinde 7003 liraya aşağıdaki sistemi almam olanaksızdı. Ürünü cuma günü akşam eklediler. Cumartesi günü gidip aldım.


Şu an 7188 lira ve hala iyi fiyat. Avanslı satış yapıyorlar. Bulunduğun ildeki Vatan şubesine gidip, mağazada eksik olan parçaları diğer şubelerden getirtip, sistemini toplatabilirsin. Aynı sistemi İtopya'dan toplamak istediğimde şu an 8700 küsur lira fiyat çıkıyor.
Dolar şu istikrarsız dönemde maalesef artmaya devam edecek. Bu önemli detayı da göz ardı etmemeni tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı