7000 TL'ye 1 yılda sistem toplama

Bütçe
8000 TL

VolumeZero

Decapat
Merhabalar. Şu an Intel i3-6100, MSI Bazooka anakart, 8 GB RAM, 2 GB ekran kartı ve 240 GB SSD ile idare ediyorum. Gayet işimi görüyor fakat 1-2 yıl sonra yeni bilgisayar ihtiyacım olacak. Çıkarıp zank diye ortaya 7-8 bin TL para koyamayabilirim. O yüzden 1 yıl içinde yavaş yavaş bilgisayar toplamak istiyorum. 2-3 ayda bir parça alabilecek maddi gücüm var. İleriye yönelik bilgisayar toplamak istiyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Ben Intel i5-10400F işlemci alarak başlamak istedim fakat doğru mu yaparım acaba? Bu konuda meşhur, ünlü Recep Baltaş ve malikanesindeki bilgili saygın arkadaşlara danışmak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bütçem şu şekilde: 3 ayda bir 1500 TL civarı ödeme yapabilirim bilgisayar için. Yani 8-9 bin TL'ye kadar çıkabilirim maksimum. Öncelikli hedefim işlemci, anakart ve ekran kartını almak. Genellikle ofis işleri için kullanıyorum fakat oyun da oynanabilecek bir sistem istiyorum.

10400 F alayım dursun dememdeki sebep aslında bütçeme çok uygun fiyatlı olması. Ve performans olarak da iyi yorumlar okudum genellikle. Bu yüzden. Yani yarın öbürgün aynı ya da benzer performans sergileyebilecek bir işlemciye iki katı fpara ödemek istemem açıkçası. Asgari ücretle çalışan biriyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı