700k sıralama ile tercih mi yapılmalı mezuna mı kalınmalı?

banana45

Decapat
Daha fazla  
Merhaba sayısalda sıralamam 730k civarı. Hedefim yazılım mühendisliği zaten 4 yıldır yazılımla ilgileniyorum.

Bu sene çalışamadığımdan dolayı sayısal sıralamam 730k civarı geldi. Bu sıralamalara da 4 yıllık olarak bildiğiniz gibi aktüerya bilimleri, ziraat mühendisliği, tarımsal biyoteknoloji, su ürünleri mühendisliği gibi genellikle tavsiye edilmeyenler bölümler geliyor.
2 yıllık bölüm yazıp DGS ile geçeyim desem, bunu yapmak yerine 1 sene daha mezuna kalıp direkt üniversite sınavına tekrar hazırlanmak daha mantıklı geliyor. Bu yüzden DGS fikrini direkt eliyorum.

Açıkçası hedefim bu bahsettiğim bölümlerden birini seçip, 2 yıl okuduktan sonra OBP puanımın tekrar gelmesiyle birlikte 4 yıllık bir yazılım mühendisliği kazanıp, halihazırda okuduğum üniversitedeki ortak derslerden muaf olmamla beraber yazılım mühendisliği okumak.
Fakat ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. Direkt mezuna bırakmak daha mantıklı bir seçim mi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
O alacağınız derslerin çoğu sayılmayacağı için boş yere vakit geçirmiş olursunuz illa yazılım okuyacağım diyorsanız mezuna bırakmak en sağlıklı seçenek. Ha benim çocuğum olsanız 730k yaptıktan sonra bir şans daha verdirmezdim. Bence mezuna kalma olayı çok yanlış anlaşılıyor insanlarda sallıyorum 100k yaparsın ulan bunu yaptıysam daha iyi yaparım dersin de 730k yapmışsın hani...Sınıfta uyusan 500k yapılırdı be ustam. Tabi bunlar benim şahsi düşüncem ama ilk cümlede dediğim şey gayet geçerli derslerin sayılması çok zor ve uğraştırıcı bir şey ayrıca kendini ikiye bölmen gerekir onun yerine babalar gibi mezuna kalıp çalış.

Üniversite bir amaç değil araçtır. Okumak için okumayın sakın. Ben bu yıl yatıp 150k yapabildim anca seneye 20k ya çekmeye çalışacağım ve çekene kadar mezuna kalmayı düşünüyorum ne kadar uzun süreceği önemli değil.

730k ile girdiğin üniversiteden hayır gelmez bence. Bu sene daha sıkı çalış çok daha iyisini neden yapamayasın?

İlk senense mezuna bırak. Ya da açıktan da okuyabilirsin zaten 4 yıldır bu işle ilgileniyorsun.

Çok çalışacağım psikolojim kaldırıyor insanların dediklerinden baskısından vs. etkilenmiyorum diyorsan mezuna kal onun dışında kalmanı tavsiye etmem DGS'ye bende aynı senin gözünle bakıyordum ancak geçen günlerde doçent ve eğitimcilerle konuştum özellikle yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliğinde DGS ile kazanmak mezuna kalmaktan çok daha iyi bir seçenekmiş çünkü aynı dersleri görüyorsun hazırlanması çok daha kolay bir sınav ve YKS gibi çoğu kişi ciddiye almıyor halihazırda 2 senelik de diplomam oluyor lisansa geçersende işte 4 sene temizinden oluyor ama dediğim gibi mentaliten ve psikolojin sağlamsa mezuna kalmak daha mantıklı bir fikir olabilir.

Milleti ezmeye mi geldiniz? Kimse size sizin çocuğunuz olsa 730k sıralama yaptığı için şans verip vermeyeceğini sormuyor. Haddinizi bilin, soruyu cevapla geç.

Geri kalan 3 milyon kişi amuda kalkarak ders dinledi herhalde 500kya giremediyse ayrıca dersler sayılıyor bilmeden konuşmayın derslerin sayılıp sayılmaması üniversitesine göre değişir 10 ders aldıysa maksimum 3-4 sayılmaz.

Bak kendin demişsin derslerin sayılıp sayılmaması üniversiteye göre değişir diye. Sütçü imam su ürünlerinden aldığın matematik dersini gidip arkadaşın kazanacağı iyi bir okulda saydırmakta iyi şanslar. İyi okul kötü okulun dersini saymaz. Gider edebiyatı sayar türk dilini sayar ama matematiği, fiziği saymaz. Zaten ilk sınıfta göreceği en önemli dersler o ? İkinci sınıfta sallıyorum su ürünlerindeki hangi dersi yazılıma saydırabilecek ? Yine saydıramayacak. Ve evet 3 milyon kişidi amuda kalkara dinlediği için o sıralamalarda kimse kusura bakmasın.

Sizin çocuğunuzun şans verdirme kısmına nereden geldik bilmiyorum ama sizin bu konu hakkında düşüncenizi sorduğum yeri hatırlamıyorum.
Ayrıca sınıfta uyusan şöyle yapardın diye milleti aşağılamaya falan çalışmaya hiç gerek yok. Zaten belirtmişim çalışmadım diye üstleyemeye gerek var mı? Umurumda bile olmadı sınav o ayrı meselede
Kaldı ki sayısala bakmadım zaten sınava girerken aklımda üniversite vs yoktu çalışmamama rağmen sözelde 140K'ya girdim dildende 40K yaptım daha sonra buradan bir bölüm okumak istemediğimden yazılımda elimde bir diploma olsun hem de üniversitede okuyayım hayatıma belki bir şeyler katar diyerekten bu postu açtım.
Mezuna kalma olayına gelirsek gene de anlatmak istedim mezun olalı bir sene oluyor zaten şu anda halihazırda yurt dışına yazılım satışı yapıyorum okuyup mezun olsam da şu anda dolar kazanırken ve doktor ailemden fazla maaş alırken hiç Türkiye'de iş bulmayı düşünmediğimden derslere kasmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…