710M "NVIDIA bu grafik sürücüsü uyumlu grafik donanımı bulamadı" hatası

Ogzayvaz

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2016
Mesajlar
125
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyunlarda ki FPS düşüşü yüzünden ekran kartı ayarlarına bir bakayım dedim ve taa ki NVIDIA denetim masasını görmediğim zaman anladım işte terslik olduğunu konu maalesef ki aynı ama sorun çözülmedi. Bütün açılan konulara baktım araştırdım her şeyi yerine getirdim ama nafile sinirim bozuldu soğudum bilgisayardan @Recep Baltaş abi yardımcı olabilirsen süper. Olmasan da canın sağ olsun. Çözemedim sorunu olmuyor. Çıldıracağım.
Laptop kullanıyorum Acer Aspire E1-571g modelini Intel HD4000 ve NVIDIA GeForce 710M var ama aygıt yöneticisinde gözükmüyor masaüstünde Denetim Masası yok. Her şeyi yaptım olmadı. Yetersiz geldiğim yer olabilir. Windows 10 64 bit kullanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aygıt yöneticisinde gözükmüyorsa kurulum büyük ihtimalle gerçekleşmez zaten.

Aşağıya yazdığım çözüm önerilerini sırayla dene.

1- BIOS sıfırlamak.
1- Bilgisayarı kapat.

2- Bilgisayarı kapattıktan sonra güç düğmesine basıp bilgisayarı çalıştır. Bu esnada bilgisayar açılırken sürekli F2 tuşuna bas çek yap. Bu işlemden sonra BIOS ekranı gelecektir.

3- BIOS'tan "Exit" kısmına gel.

4- "Exit" kısmına geldikten sonra birkaç seçenek çıkacaktır. Bu seçeneklerin arasında "Load Setup Defaults", "Load Optimized Defaults" gibi bir şey olacaktır. Onun üstüne gelip enter tuşuna bas. Onay kutusu gelecektir, "Yes"i seçerek enter tuşuna bas. Bunu yaptıktan sonra artık BIOS ayarları sıfırlanacaktır.

5- "Exit Saving Changes"ın üstüne gelip enter tuşuna bas. Sonra "Yes"in üstüne gelip yine enter tuşuna bas. Bunu yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlayacaktır.

BIOS sıfırlama işlemi bu kadar. Bilgisayar yeniden başlayıp açıldıktan sonra aygıt yöneticisini tekrardan kontrol et. Eğer NVIDIA hala gözükmüyorsa bir alttaki çözüm önerisine geç.

2- Intel chipset sürücüsünü güncellemek.

1- Üstteki bağlantıya tıklayarak indirme sayfasına gir ve "Yükle" butonuna basarak dosyayı indir.

2- Windows+R yaparak Çalıştır'ı aç.

3- İndirdiğin SetupChipset.exe dosyasını Çalıştır'ın içine sürükle.

4- Çalıştır'ın içerisinde bir dosya yolu oluşacaktır. Bu dosya yolunun başına ve sonuna çift tırnak işareti koy. Daha sonra en sona boşluk bırakıp -overall yaz. Aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi olsun yani.
howtoinstallintelchipsetdriver-png.1017253


5- "Tamam" butonuna basarak kurulumu başlat. Kurulum yönergelerini izleyerek (kısacası "İleri" butonlarına tıklayacaksın sadece) kurulumu yap.

6- Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Intel chipset sürücüsü kurulumu bu kadar. Bilgisayar yeniden başlayıp açıldıktan sonra aygıt yöneticisini tekrardan kontrol et. Eğer NVIDIA hala gözükmüyorsa bir alttaki çözüm önerisine geç.

3- DDU ile sırayla NVIDIA ve Intel grafik sürücülerini kaldırmak ve daha sonra Intel grafik sürücüsünü kurmak.

Üstteki linkte güzel bir şekilde DDU ile grafik sürücüsünün nasıl kaldırılacağı anlatılmış. Biz de bu anlatılanlara göre önce NVIDIA, sonra da Intel grafik sürücüsünü kaldıracağız.

DDU indirme linki: https://www.wagnardsoft.com/DDU/download/DDU v18.0.3.9.exe

1- Rehberde anlatılanlara göre DDU ile önce NVIDIA sürücüsünü kaldır. Bu işlemi yaparken bilgisayar yeniden başlayacaktır.

2- Bilgisayar açıldıktan sonra DDU ile Intel grafik sürücüsünü kaldır. Yine bu işlemi yaparken bilgisayar yeniden başlayacaktır.

3- Şimdi ise en son kaldırdığımız Intel grafik sürücüsünü tekrar kuracağız. Bu linke tıklayarak indir: https://downloadmirror.intel.com/29969/a08/win64_15.33.53.5161.exe

4- İndirdiğin dosyayı üstüne çift tıklayarak çalıştır. Kurulum başlayacaktır, kurulum yönergelerini izleyerek kurulumu tamamla.

Bu işlem de bu kadardı.

Eğer bu işlemleri gerçekleştirmene rağmen hala düzelmezse, en son olarak format atmayı deneriz.
 
Son düzenleme:
Aygıt yöneticisine girip görüntü bağdaştırıcıları kısmının SS'ini atyagıt yon.jpg
yagıt yon.jpg
Aygıt yöneticisinde gözükmüyorsa kurulum büyük ihtimalle gerçekleşmez zaten.

Aşağıya yazdığım çözüm önerilerini sırayla dene.

1- BIOS sıfırlamak.
1- bilgisayarı kapat.

2- bilgisayarı kapattıktan sonra güç düğmesine basıp bilgisayarı çalıştır. Bu esnada bilgisayar açılırken sürekli F2 tuşuna bas çek yap. Bu işlemden sonra BIOS ekranı gelecektir.

3- BIOS'tan "exit" kısmına gel.

4- "exit" kısmına geldikten sonra birkaç seçenek çıkacaktır. Bu seçeneklerin arasında "load setup defaults", "load optimized defaults" gibi bir şey olacaktır. Onun üstüne gelip enter tuşuna bas. Onay kutusu gelecektir, "yes"i seçerek enter tuşuna bas. Bunu yaptıktan sonra artık BIOS ayarları sıfırlanacaktır.

5- "exit saving changes"ın üstüne gelip enter tuşuna bas. Sonra "yes"in üstüne gelip yine enter tuşuna bas. Bunu yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlayacaktır.

BIOS sıfırlama işlemi bu kadar. Bilgisayar yeniden başlayıp açıldıktan sonra aygıt yöneticisini tekrar kontrol et. Eğer NVIDIA hala gözükmüyorsa bir alttaki çözüm önerisine geç.

2- Intel chipset sürücüsünü güncellemek.

1- üstteki bağlantıya tıklayarak indirme sayfasına gir ve "yükle" butonuna basarak dosyayı indir.

2- Windows+r yaparak çalıştır'ı aç.

3- indirdiğin SetupChipset.exe dosyasını çalıştır'ın içine sürükle.

4- çalıştır'ın içerisinde bir dosya yolu oluşacaktır. Bu dosya yolunun başına ve sonuna çift tırnak işareti koy. Daha sonra en sona boşluk bırakıp -overall yaz. Aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi olsun yani.
howtoinstallintelchipsetdriver-png.1017253


5- "tamam" butonuna basarak kurulumu başlat. Kurulum yönergelerini izleyerek (kısacası "ileri" butonlarına tıklayacaksın sadece) kurulumu yap.

6- kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Intel chipset sürücüsü kurulumu bu kadar. Bilgisayar yeniden başlayıp açıldıktan sonra aygıt yöneticisini tekrar kontrol et. Eğer NVIDIA hala gözükmüyorsa bir alttaki çözüm önerisine geç.

3- DDU ile sırayla NVIDIA ve Intel grafik sürücülerini kaldırmak ve daha sonra Intel grafik sürücüsünü kurmak.

Üstteki linkte güzel bir şekilde DDU ile grafik sürücüsünün nasıl kaldırılacağı anlatılmış. Biz de bu anlatılanlara göre önce NVIDIA, sonra da Intel grafik sürücüsünü kaldıracağız.

DDU indirme linki: https://www.wagnardsoft.com/DDU/download/DDU v18.0.3.9.exe

1- rehberde anlatılanlara göre DDU ile önce NVIDIA sürücüsünü kaldır. Bu işlemi yaparken bilgisayar yeniden başlayacaktır.

2- bilgisayar açıldıktan sonra DDU ile Intel grafik sürücüsünü kaldır. Yine bu işlemi yaparken bilgisayar yeniden başlayacaktır.

3- şimdi ise en son kaldırdığımız Intel grafik sürücüsünü tekrar kuracağız. Bu linke tıklayarak indir: https://downloadmirror.intel.com/29969/a08/win64_15.33.53.5161.exe

4- indirdiğin dosyayı üstüne çift tıklayarak çalıştır. Kurulum başlayacaktır, kurulum yönergelerini izleyerek kurulumu tamamla.

Bu işlem de bu kadardı.

Eğer bu işlemleri gerçekleştirmene rağmen hala düzelmezse, en son olarak format atmayı deneriz.

İlk işlem olarak BIOS sıfırlamayı denedim. Harfiyen uyguladık yeniden başlattığında sistemi Boot option menu diyor faka seçilecek hiçbir şey yok enter a basıyorum fakat seçim yapamıyorum kaldım öyle.
 
Son düzenleme:
BIOS sıfırlanınca Boot ayarları da sıfırlanmış olmalı.

Bilgisayarı kapat ve tekrar aç. Açılırken F2 tuşuna sürekli bas çek yapıp BIOS'a gir ve BIOS ekranını kamerayla çekip gönder.

Video çektim fakat yükleyemiyorum sizin görmeniz için YouTube'a attım linki budur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı