7200 RPM 1 TB HDD oyunlarda kasar mı?

rukibamba

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2021
Mesajlar
1.329
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
Uganda
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Network Sistem Mühendisi,Producer,DJ
Merhaba dostlar. Ryzen 3 2200G, 16 GB RAM ve 512 GB SSD var. 1 TB 7200RPM (128MB cache) HDD alsam, oyunları buna yüklesem açılma ve oyun süreleri çok bekletir mi?
 
Hocam ben 320 GB 5400RPM WD kullanıyorum HDD kaynaklı droplar oluyor. Fakat 7200RPM de sanırsam olmaz.
Fakat oyun açılma yüklenme süreleri bayağı uzar SSD'ye nazaran.
 
Benim 2TB 7200RPM Diskim vardı. Şimdi SSD kullanıyorum GTA V gibi oyunlarda bekleme süresi baya fark ediyor, Bilgisayar eskiden çok yavaş açılıyordu şimdi ışıkları yakmaya gidip gelene kadar açılıyor ve bence en çok rahatsız edeni bir bilgisayarda bir şey yaptıktan sonra ya da bilgisayarda bir şey yaparken (Oyunu kapattıktan sonra ya da arkaya atınca) belli bir süre cooldowna giriyor gibi oluyor ve çok geç tepki veriyor SSD' de böyle bir sorun yaşamadım henüz.
 
O zaman hiç aksiyona girmeye gerek yok çünkü şu an bekelemiyorum gibi şak diye açılıyor bekleme süreleride öyle uzun değil.
 
O zaman hiç aksiyona girmeye gerek yok çünkü şu an bekelemiyorum gibi şak diye açılıyor bekleme süreleride öyle uzun değil.

Hocam benim gibi oyun kütüpanesi için rahatça alınır ama Windows kuracaksanız HDD'ye o sıkıntı olabilir ama sanırım sizde SSD var dert olmaz yani.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı