75.000 TL PC toplama

Bütçe
75000

nAzzyisback

Megapat
merhaba,

Kendime oyun için toplamda 75.000 TL değerinde bir bilgisayar arıyorum. Bu sistem toplama olacak, çünkü parçaları tek tek alarak para biriktiriyorum. 4 yıl önce bir arkadaşım öneride bulunmuştu, o sistemi toplamıştım ama kasası uygun olmamıştı. Bu yüzden, bilgisini ve deneyimini paylaşabilecek, bu işin uzmanı olan kişilerden tavsiye almak isterim. Yardımlarınız gerçekten çok değerli olacaktır.

Hepinize iyi sosyaller, şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Not: bu bütçe sadece kasa için geçerlidir, diğer ekipmanlarım hazır.

Ben anakart ve PSU'dan kısıp işlemciye ağırlık verdim konu sahibi NVIDIA isterse 5070 Ti 7800x3DLi bir sistem de çıkabilir.
Toplam 74.9k.

NVIDIA.
Toplamda 75k. İşlemciyi soğutmak için attığım soğutucu yeter mi emin değilim.

Anakart olarak bu da olabilir yeni indirime girmiş.

Venom Caster'dan ucuz değil mi? Bir de yanlış hatırlıyorsam düzelt ama M GP Wi-Fi ATX'inden daha iyi bir anakarttı.
Bir de XFX bu nesilde almam ben, XFX 7000 ve eski 5000 kullanıcısı olarak söylüyorum sen düşün Çünkü herifler birebir aynı isimdeki aynı tasarımlarının OC takılı ve takısızları arasında deli soğutma farkına sebep olacak şekilde farklı blok tasarımı koymayı nedense çok mantıklı bulmuşlar. Bu attığın da düz mesela, o yüzden Vapor Chamber içermiyor. 1000 farka Pulse'u almak garantili seçim.
AIO'yu da AE360 V3'ten şaşmasın bence 500 lira için, Liqmax III ne kadar iyi bir model bilmiyorum, Liqmaxflo asıl iyi olanı.

Yok bu hiç sarmadı beni, Nvidia olsun derken parça kalitesi 35'lik kasa seviyesine iniyor.[/url]

Venom'lar da sorun var deniliyor hocam o yüzden pek önermiyorum ne kadar doğrudur bilmiyorum. xfx in o kadar kötü olduğunu bilmiyordum o zaman dediğin gibi 1k daha verip pulse modelini alması daha doğru olur.

Yok bu hiç sarmadı beni, NVIDIA olsun derken parça kalitesi 35'lik kasa seviyesine iniyor.[/url]

NVIDIA olunca anca bu kadar oluyor ben olsam 9070XTli bir sistem ve yanına da güzel bileşenli parçalar seçerdim.

Fikirleriniz çok olumlu, elinize sağlık. Ancak bu konularda fazla deneyimim olmadığı için, en sonunda neye karar vermem gerektiği konusunda tam bir netlik sağlayamadım.

NVIDIA ya da AMD arasında bir takıntım yok; benim için önemli olan en stabil ve en iyi performansı sağlayan donanım. Tabii, sizin görüşleriniz de daha değerli. Sonuç olarak, en güncel ve uygun donanım önerisini almak istiyorum.

Fikirleriniz çok olumlu, elinize sağlık. Ancak bu konularda fazla deneyimim olmadığı için, en sonunda neye karar vermem gerektiği konusunda tam bir netlik sağlayamadım.

Eğer NVIDIA seçersen daha düşük bileşenler almak zorunda kalırsın. Eğer AMD seçersen daha iyi bileşenler alabilirsin sana kalmış.

Performansa olarak 5070 Ti biraz daha önde. Eğer senin için önemli olan sadece performans ise 5070 Ti alabilirsin.
Şahsen ben az daha düşük performanslı olan 9070XT'yi seçer ve daha güzel bileşenlere sahip sistem toplardım.

Venom'lar da sorun var deniliyor hocam o yüzden pek önermiyorum ne kadar doğrudur bilmiyorum.
Valla sorun varsa yandık DDR5 piyasada yayıldığından beri her 20 sistemin 19'unda Venom var.
O zaman almışken AMD'yi tavsiye ederim ben, diğer türlü parça kaliten çok düşüyor bence 75k verilecek bir sistem için. Bence Efe sana son bir revizyon çaksın Venom ve Pulse kullanarak, onu al geç.

Eğer NVIDIA seçersen daha düşük bileşenler almak zorunda kalırsın. Eğer AMD seçersen daha iyi bileşenler alabilirsin sana kalmış.
Peki, ekran kartları arasında performans ve stabilite açısından bir fark var mı? Sizin tercihiniz ne olurdu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…