mühendiz42
Kilopat
Daha fazla
Kesinlikle ekran kartı harici bütçen 40'ken 12'ye anakart ve 35'e Prime almalısın, çünkü 150 yerine 130 FPS alınca ölmüyorsun, hatta RAM'i de gidip olabilecek en gereksiz kombinasyonla 48 GB yapmak için bütçeni bir de ona harcamalısın. Biz nasıl düşünemedik bunu?
Biraz ofansif kaçtıysam kimse kusura bakmasın ama dengesiz bütçe harcaması nedir ve aynı fiyatta daha kötü parça seçimi nasıl yapılır rehberi gibi bir şey bu, tepki göstermek zorundayım.
Sen ana plandan devam et hocam, iyidir o. Daha da kafan dağılmasın, karar değiştirme. Yoksa iyice arapsaçı olacak.
Sadece oyun işlemcisi diye bir şey de yok bu arada.
Benim yazdığımı alıntılıyorsan, bunu cevapla butonuyla yapabilirsin. Beni iğneleyip bir şey yokmuş gibi davranamazsın.
Ezbere her önünüze gelene 7800x3D, 9800x3D yazıp geçiyorsunuz sonra bütçe meselesi diyorsunuz. Oyun işlemcisi diye bir şey yok madem, bahsettiğiniz model neden sadece oyunlarda yüksek performans verip kalan uygulamalarda dökülüyor? 3D v cache teknolojisi sırf bunun için geldi, tüm dünya kabul etmişken öyle bir şey yok demeniz komik. AMD bunu zaten oyunlara yönelik çıkarttı. AMD çalışanı mısınız?
48 GB RAM neden saçmalık? Hem ortaya söylediklerini destekleyecek bir argüman sunmuyorsun hem de parayı savurmak diyorsun. Hadi siz bunu önerecek kadar akıllı değilsiniz madem, bunu arge çalışıp üreten adamlar da mı düşünememiş? Samsung, Micron gibi şirketler geri zekalı mı? 32 GB RAM en fazla 3 yıl daha gider. Ben bu cevabı yazarken makine zaten 6, 5GB RAM kullanıyor.
Sizin bakış açınıza göre zen5 mimari anakarta da gerek yok, zaten B650 çalıştırıyor? Siz 2025 yılında kasa toplayan adama B650 önerebiliyorsunuz, çok ilginç. Bu kadar düz mantık olmayın. B850 dediğiniz çipsetin amiral gemisi, X870'in orta direği etmiyor.
9070XT için milyon tane inceleme mevcut. 5070 Ti ile neredeyse kafa kafaya. %5 performans için insanları 8-10k harcamaya itiyorsunuz. Ortada bu paraya değecek hiçbir şey yok.