75 Hz monitör ile GTX1070 mi, 120 Hz monitörle GTX1060 mı?

Şöyle bir şey daha eklemek istiyorum sonradan aklıma geldi. GTX 1070 alırsanız DSR ile sanal 2K oynayabilirsiniz. Sanal 2K normal 1080P'den daha net görüntü sağlar. Ama normal 2K'dan daha kalitesiz görüntü alırsın. Yani ikisinin ortası ve darboğazı önleyebilir.

Şu iki konuya bakmanızı öneririm:
DSR Nedir ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Monitör çözünürlüğü ve tazeleme hızı arttıkça. işlemci ve ekran kartının yük unsuru artar.
Yani düşük çözünürlüklü ve düşük tazeleme oranı olan monitörlerde, sistem yükü çok daha az olacaktır.
Ancak düşük çözünürlük daha az NETLİK demektir. Netlik unsuru kullanıcının takdiri ile belirlenir. Ben 1024X768P çözünürlükteki monitörü yeterli görürken, bir başkası 1080P bir monitörü tercih edebilir.
TABİRİ CAİZSE...
NE KADAR KÖFTE O KADAR PARA :D
NVidia GTX10XX seriisi ekran kartları 4K sistemlere atılmış ilk adım üretinlerdendir.
Ancak bu durum 4K sistemde bu ekran kartlarının tam anlamıyla yeterli olacağını göstermez. Teknik olarak incelediğimizde, en üst seviye olan GTX1080'in bile, full 4K sistemler için tam anlamıyla yeterli olmadığını göstermektedir.
Şimdilik 4K için adımlar atılmış, ve ilerisi için geliştirilmeye çalışılmaktadır.
BU SEBEPLE...
İşlemci gücü başta olmak üzere en hızlı sistem sahibi bile olunsa, gerçek anlamda 4K monitörler kullanarak, bir PC'den sağlıklı netice alınması mümkün görünmemektedir.
Hele hele monitörlerin tazeleme hızları da hesaba katıldığında 75Hz sistemlerde bile en azından çift işlemcili (2 adet CPU) sistemler kullanılmalıdır.
Aksi takdirde hiçbir oyun veya uygulamalardan performans alamayacaksınız.

Bu darboğaz olayını epey araştırdım ve anladım olayın ne olduğunu tam olarak.
@Silinen üye İşlemcim, i7-7700HQ. Sizce darboğaz anlamında çok sorun çıkar mı bu işlemciyle?
@Silinen üye MSAA'e baktım biraz ekran kartını nasıl daha fazla zorlayabilirim gibisinden, DSR'a da bakayım. Çok teşekkürler tavsiye için.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı