750-850 TL Monitör Tavsiyesi

Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcısı
Öncelikle istediğim monitörün yüksek hertz veya düşük tepki süresine sahip olması benim için pek önem taşımıyor, benim tek istediğim monitörümün çerçeve kısmının ince olması, çerçevenin alt tarafının ince olması şart değil, ama sağ, sol ve üst kısımlarının çerçevesi çok ince olursa çok hoş bir görünüm oluşuyor, bu yüzden bunu istiyorum.

Bir de sormak istediğim bir soru var, eğer bu fiyat bandında bu özellikleri barındıran monitör öneriniz bulunmuyorsa bu sorumu cevaplarsanız sevinirim, GTX1050 ekran kartı kullanıyorum ve şu anki monitörüm 1366x768 çözünürlüğüne sahip. Teknik olarak 1080p daha fazla VRAM kullanıyor 768p'ye kıyasla ancak 1080p değil de 768p oyunları oynamam performans açısından etki yaratıyor mu? Uzun süredir kafama takılıyor bu soru, bir kaç yerde 768p oynamanın 1080p'den daha zorlayıcı olduğunu görmüştüm yanlış anımsamıyorsam, yanlış anlamış da olabilirim.

768P 1080P'den daha zorlayıcı olabilir. Ama bu yüksek ekran kartlı için geçerli. 1050'de bu tür bir sıkıntı olacağını pek sanmıyorum. Şunlara bakabilirsiniz:

Selam, yakın zamanda Samsung LC24F396 aldım, ışık sızması sorunundan dolayı iade ettim. Şu an AOC 22V2Q almayı planlıyorum, tabi bunun için iade sürecimin sonuçlanmasını beklemem gerek öncelikle :D Son birkaç gündür ben de ince çerçeveli bir monitör kullanmak istediğimi fark ettim, araştırmaya koyuldum ve onlarca model arasında kaybolup gittiğimi fark ettim. En son bu modelde karar kıldım. Para iadem gerçekleşince Vatan'a gidip deneyerek almayı planlıyorum.

Selam, yakın zamanda Samsung LC24F396 aldım, ışık sızması sorunundan dolayı iade ettim. Şu an AOC 22V2Q almayı planlıyorum, tabi bunun için iade sürecimin sonuçlanmasını beklemem gerek öncelikle :D Son birkaç gündür ben de ince çerçeveli bir monitör kullanmak istediğimi fark ettim, araştırmaya koyuldum ve onlarca model arasında kaybolup gittiğimi fark ettim. En son bu modelde karar kıldım. Para iadem gerçekleşince Vatan'a gidip deneyerek almayı planlıyorum.

Söylediğiniz AOC ürünü gerçekten gayet hoş fiyatı da uygun teşekkür ederim önerin için biraz inceleme videolarını izlemem gerekli :)

Sana tavsiyem 1080p oynaman yönünde, gtx1050 1080p oyunculuk için üretilmiş bir ekran kartı ve 768p ye oranla daha fazla verim alacağına emin olabilirisin.

GTX1050 aldığıma pişmanım açıkçası keşke bütçemi biraz daha zorlayıp daha üst bir kart alsaydım en azından Ti versiyonunu, 768p'de bile drop yaşamadığım oyun yok, yeni çıkan oyunların %99'unda drop yaşıyorum düşük ayarlarda bile. Resident Evil 2, Forza Horizon 4, The Evil Within 2, Assassin's Creed: Odyssey ve Origins, Shadow of the Tomb Raider vs. hepsinde drop yaşıyorum imzamda yazan sistemle. Drop yaşamamın sebebinin 2GB VRAM'e sahip olması diye düşünüyordum. Yakında ekran kartımı RX580'e yükseltmeyi düşünüyorum açıkçası, arkadaşın önerdiği bu monitör de FreeSync'e sahip olduğu için bana artısı olucaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı