7500 TL Monitör Dahil Sistem Tavsiyesi

Intel işlemcilerin oyun performansı daha çok.:ıslık:

GTX 1080 4K oynanacak ise i5 8400 yeter. GTX 1080 1080p oynanacak ise i5 8600K.
Bence G-SYNC e gerek yok. V-SYNC zaten bir kaç mili saniye gecikme yapıyor. He zaten GTX 1080, i5 8600K ve 4K bir monitör aldıysan G-SYNC alınabilir ama daha önemli şeyler var G-SYNC den.(y)

Intel işlemcilerin oyun performansı daha çok.:ıslık:

GTX 1080 4K oynanacak ise i5 8400 yeter. GTX 1080 1080p oynanacak ise i5 8600K.
Bence G-SYNC e gerek yok. V-SYNC zaten bir kaç mili saniye gecikme yapıyor. He zaten GTX 1080, i5 8600K ve 4K bir monitör aldıysan G-SYNC alınabilir ama daha önemli şeyler var G-SYNC den.(y)
İntel işlemciler için üretilen anakartlar 700 TL gibi bir fiyattan başlıyor. 1080p için GTX 1080 gereksizdir. Benim topladığım sistem her yönden olumlu bir sistem. Eğer İntel sistem istiyorsa ona göre toplayabilirim.

Intel işlemcilerin oyun performansı birazcık daha iyi olmasına rağmen r5 1600 bütçe kartıdır. Kendisi 1000 TL iken, Intel tarafında 1000 TL harcayarak FullHD'de üst seviye ekran kartlarına r5 1600 kadar yetişebilecek bi işlemci bulabilmeniz mümkün değildir. Intel almak istiyorsanız hem işlemci için hem de anakart için üstüne çokça bütçe açmanız gerekiyor. Yani bence gereksiz bir tercih. Ryzen seçimindeki kasıt bütçede yer açabilmek ve işlemcinin üstün performansa yetişebilmesi.

144Hz ve 1ms size rekabetçi oyunlar üzerinde çok büyük üstünlük sağlıyor. FIFA, GTA 5 oynarım deseydiniz WQHD IPS panel 60Hz monitör tavsiyesi verecektim fakat kullanım amacınıza göre seçim yapılması sizin avantajınıza. Oynadığınız oyunlar için de FullHD fazlasıyla yeterli bir çözünürlük. G-Sync zorunluluk değil. Tavsiye ettiğim ASUS monitöre de bakabilirsiniz.

GTX 1080 alacağım diye de bütçenizi dara düşürmeyin. 1070'i de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aynı fiyatta bulabilirseniz tabi ki 1080 (y) Her parçanın ayrı önemi var. Ancak hepsini kullanım amacınıza göre doğru seçebilmek size en konforlu kullanımı sağlayacaktır.

Kasa konusunda @astigmat13 haklı bence. Konunun başında seçilen kasa+psu daha kaliteli bileşenler. Sizin seçtiğiniz parçalarla birlikte tavsiyelerim:
7800TL civarı geliyor. Ekrandaki oluşacak yırtılmaları çok önemsemem diyorsanız:
Yırtılmalar ve G-Sync hakkında ucundan fikir edindirici tarzda:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda tavsiye ettiğim AOC monitörün de incelemesini yapmış üstadlar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1 monitör e 2 bin lira vermek istemiyorum bunun yerine +ssd yada ram eklemesi bana daha mantıklı geliyor monitör oyunu ne kadar etkiliyor bu konuda fazla bilgim yok ekran kartını düşürüp tavsiye ettiğiniz monitör ü alabilirim ancak
Bu sisteme bir bak derim. Kasayı beğenmezsen nzxt h440 ve 700w lık bir psu öneririm. Monitör olarak benq xl2411 al. 1ms/144hz bir monitör

Bende kendi kafamda bir sistem topladım. Uygunsa bu sistemi düşünebilirsiniz.
Eki Görüntüle 266551
Ekran Kartı: Zotac ZT-P10800E-10S GTX 1080 8GB GDDR5X 256Bit 16x
Monitör:Dell S2417DG 23.8" 1ms 165Hz (HDMI+Display+4xUsb3.0 ) G-Sync Fiyatı
Hepsi toplam 7.927 TL tutuyor. Monitör G-SYNC destekli 165Hz 2K'dır. Bütçenizi 500 TL daha yükselterek bu sistemi almanızı öneririm.
Zotac ekran kartı ne kadar güvenilir
Kasa konusunda @astigmat13 haklı bence. Konunun başında seçilen kasa+psu daha kaliteli bileşenler. Sizin seçtiğiniz parçalarla birlikte tavsiyelerim:
7800TL civarı geliyor. Ekrandaki oluşacak yırtılmaları çok önemsemem diyorsanız:
Yırtılmalar ve G-Sync hakkında ucundan fikir edindirici tarzda:

Videoda ki görüntüler arasında çok fark yok gibi
Bu sisteme bir bak derim. Kasayı beğenmezsen nzxt h440 ve 700w lık bir psu öneririm. Monitör olarak benq xl2411 al. 1ms/144hz bir monitör

Güzel bir sistem videosu beğenmedim değil ama işlemci biraz düşük kalmış gibi

Zotac ekran kartı ne kadar güvenilir

Videoda ki görüntüler arasında çok fark yok gibi

Güzel bir sistem videosu beğenmedim değil ama işlemci biraz düşük kalmış gibi
Sync teknolojisi olmadan aksiyonlu goruntulerde monitorun hazir oldugu frekansla ekran kartinin gonderdigi frame sayisi ortusmezse ekranın ortasında şerit gibi bir ayrım oluşur. Anlık parazit gibi gözlerinizi rahatsız eder. Tabi gercekten dikkatli bir kullaniciysaniz. Aradaki 600TL farka degip degmeyecegi size kalmis. Ben olsam 1400 TL'ye TN panel FHD 144Hz 1ms 24" ASUS'u alırdım. Kalan butceyi diger parcalara dagitirdim. :)

Bu sistem hakkında düşünceniz nedir gtx1080ti monitör hariç 6500tl hazır sistem olarak satılıyor

Dosya Ekleri

• _20171113_110456.JPG
    _20171113_110456.JPG
    95,4 KB · Görüntüleme: 108
@Aygün4114 :
Bu sistem hakkında düşünceniz nedir gtx1080ti monitör hariç 6500tl hazır sistem olarak satılıyor
  • İşlemci güçsüz olduğu için sadece 4k çözünürlükte sağlıklı oyun oynayabilirsiniz. Rekabetçi oyunlar için çok fazla 4k çözünürlük. CS:GO'yu 4k'da oynamak çok mantıksız. CS:GO için özellikle, düşük çözünürlükte işlemcinin kuvvetli olması çok önemli bu ekran kartı ile.
  • Kart referans model, özel tasarım yok, likid soğutma yok hiçbir şeyi yok. Uzun süre oyun oynayınca kasadan alev topları magmalar fışkırabilir.
  • 8GB RAM mevcut. RAM darboğazı kesinlikle yaşatır.
Ekran kartına bu kadar yüklenmeyin. En güçlü ekran kartını almak her zaman güzel sonuç vermez. Bir alt model alın özel tasarım alın. Çok eminim daha memnun olursunuz. Ben de CS:GO oynuyorum. Bu yaz MGE'ydim. Kullanım amacınıza göre olabildiğince yardımcı olmaya çalıştım.
asdgasd.png
+AMD Ryzen 7 1700
+Asus VG248QE 24” 1ms (DVI+HDMI+Display) Full HD LED Oyuncu Monitör

Bütçeyi yine biraz aştı ama amacım sadece fikir vermek.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı