7500F sistemde işlemci sürekli yüksek frekansta çalışıyor

Burakk.1

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB 5200HZ
Ekran kartı
RTX4060
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F
Merhaba. 7500F RTX 4060 içeren hazır sistem aldım ve bugün çalıştırdım. Çalışmasında sıkıntı yok gibi görünüyor fakat işlemci sürekli yüksek frekansta çalışıyor. Stok fan gürültülü ve küçük bir cızırtı sesi geliyor. İlk defa masaüstü kullanıyorum belki bana gürültülü gelmiştir. Aşağıdaki fotoğraflar boştayken alındı. Herhangi bir anormallik var mı ve normal kullanırken daha sessiz çalışmasını nasıl sağlayabilirim?

Ek olarak ekran kartının kasaya takılan vidasını bulamadım. Yerine tam oturmayan çok az giren bir vida soktum sıkıntı olur mu?

Dosya Ekleri

• sıcaklık.PNG
    sıcaklık.PNG
    24,8 KB · Görüntüleme: 243
  • cpu.PNG
    cpu.PNG
    682 KB · Görüntüleme: 218
  • 1.PNG
    1.PNG
    456,8 KB · Görüntüleme: 193
Bana normal gibi geldi bende de boşta frekans yüksek oluyor. Sıcaklıklar normal zaten. Eğer sıcak olsaydı o zaman sıkıntı olabilirdi. Anlık yükselebiliyor veya duruma göre yüksek kalabiliyor. Ben 5700X kullanıyorum minimum 3.4 maximum 4.6 GHz yazıyor ama ortlama boştayken bile 4GHz kullanıyor. Eğer minimum değere düşmesini isterseniz pil ayarlarından dengeli moduna getirebilirsiniz ama bu sefer performans düşebilir. Zaten masaüstü kullanıyorsunuz kökleyin gitsin. Bence bir sorun yok.

Merhaba. 7500F RTX 4060 içeren hazır sistem aldım ve bugün çalıştırdım. Çalışmasında sıkıntı yok gibi görünüyor fakat işlemci sürekli yüksek frekansta çalışıyor. Stok fan gürültülü ve küçük bir cızırtı sesi geliyor. İlk defa masaüstü kullanıyorum belki bana gürültülü gelmiştir. Aşağıdaki fotoğraflar boştayken alındı. Herhangi bir anormallik var mı ve normal kullanırken daha sessiz çalışmasını nasıl sağlayabilirim?

Ek olarak ekran kartının kasaya takılan vidasını bulamadım. Yerine tam oturmayan çok az giren bir vida soktum sıkıntı olur mu?

Hocam bende de 7500F var ve sürekli benimki de yüksek freksansta. Ama sizinki gibi pek fan sesi gelmiyor. Sıcaklık değerleri de iyi.

Hocam bu işlemcinin base ve Boost clock hızlarını biliyor musunuz?
  • temel frekans3.7 GHz.
  • artırılmış frekans5 GHz.

Hocam laptoptan geçtim. Sadece oyunlarda yüksek frekansta çalışıyordu o yüzden garip gelmişti. Teşekkür ederim.

Hocam bende de 7500F var ve sürekli benimki de yüksek freksansta. Ama sizinki gibi pek fan sesi gelmiyor. Sıcaklık değerleri de iyi.

Laptopta sessizliğe alıştığım için fan sesleri fazla gelmiş olabilir bana. Teşekkürler.

Güç ayarlardından Boost özelliğini kapatabilirsin hatta sana tavsiyem güç tasarrufu modunu seçip kapatırsan lazım olmadığında güç tasarrufu moduna geçerek GPU'yu sınırlandırabilirsin ben o şekilde kullanıyorum. Ekran kartı ağırlıklı oyunlarda FPS de fark etmiyor bu arada ısınmıyorda aynı zamanda.
Bu kaynaktan yapabilirsin işlemleri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı