7500F ve RTX5070 darboğaz yapar mı?

eskolaz

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler 7500F ve 5070 ekran kartıyla darboğaz yaşar mıyım? Birkaç ay 1080p de kullanacağım sonra 2K ya geçeceğim. Valorant ve CS gibi oyunlar ağırlıklı olacak. Bu ikiliyi kullanan var mı? İşlemci yükseltmeye bütçem yetmiyor şu an.

Darboğaz olacağını düşünenler hangi gerekçeyle bunu söylemişler bilmiyorum ama 5070 4070 SUPER ile aynı güçte ekran kartı. Dolayısıyla 4070S'i besleyen işlemci bunu da besler.
1080p de 5070 ile darboğaz yaşanır.
Ancak bu ilk yorumumda dediğim gibi:
"1080p'de de çok aşırı olmaz ama kısmi darboğaz görülür."
Yani can sıkıcı bir darboğaz yaşatmaz.

Bu oranları nereden belirlediniz? Kaynak atın.

i5-13500 Kullanıyorum 7500F ile aşağı yukarı aynı performansı veriyor hatta ekran kartı beslemekte daha iyi diyebilirim. TLOU2 oynarken 9070'i besleyemiyorum hakeza God of War 2018, Spider-Man vs. yüzde 15 darboğazım var. 5070 aşağı yukarı RX9070 gibi bir kart optimizasyonu bozuk bir oyunda beslemeyecektir. 1440p bu arada çözünürlüğüm. 13600KF.
İle aynı Core ve thread yapısı sadece GHz'leri düşürülmüş 65W versiyonu 13500 ile 13600KF X olan ve olmayan AMD işlemci gibiler. Bir soketin giriş seviyesi işlemci giriş seviyesi kartı besler. Arkadaşın aldığı kart orta segment haliyle sorunsuz şekilde güzel güzel oyun oynamak için orta seviye bir işlemci almalı. 9600X bütçesine de tam uygun. 5800x3D yerine 5800 kullansaydın o kartı besleyemezdin.

Rakamları kısa bir araştırma ile tahmini buldum. Tahmini darboğaz 1-2 sayı aşağı veya yukarı. Çok fark etmeyecektir 2K da cok ama cok az yapacaktır 1080P'de yapacaktır oyun akışını yüksek oranda etkilemeyecektir.
Darboğaz 0. Ayrıca önerdiğiniz 7600, 7500F ile aynı işlemci.

1080p de 5070 ile darboğaz yaşanır.
Ancak bu ilk yorumumda dediğim gibi:
"1080p'de de çok aşırı olmaz ama kısmi darboğaz görülür."
Yani can sıkıcı bir darboğaz yaşatmaz.
Yaşanmaz.

İkiniz de kaynak atmalısınız. "Araştırmalarım neticesinde" diye bir şey yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5070 testi, ki burada da yok:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

i5-13500 Kullanıyorum 7500F ile aşağı yukarı aynı performansı veriyor hatta ekran kartı beslemekte daha iyi diyebilirim. TLOU2 oynarken 9070'i besleyemiyorum hakeza God of War 2018, Spider-Man vs. yüzde 15 darboğazım var. 5070 aşağı yukarı RX9070 gibi bir kart optimizasyonu bozuk bir oyunda beslemeyecektir. 1440p bu arada çözünürlüğüm. 13600KF.
İle aynı Core ve thread yapısı sadece GHz'leri düşürülmüş 65W versiyonu 13500 ile 13600KF X olan ve olmayan AMD işlemci gibiler. Bir soketin giriş seviyesi işlemci giriş seviyesi kartı besler. Arkadaşın aldığı kart orta segment haliyle sorunsuz şekilde güzel güzel oyun oynamak için orta seviye bir işlemci almalı. 9600X bütçesine de tam uygun. 5800x3D yerine 5800 kullansaydın o kartı besleyemezdin.
Ben zaten 1440P de kullanıyorum ama bu kartları gözünüzde büyütmeyin 7500F besler, ki bu şekilde bir sürü hazır sistem vardı. Konuda 7600X havada uçuşuyor 7500F bu işlemcilerin iGPU kullanmayan hali zaten. 7500F'yi de küçümsememek lazım 5700X3D seviyesinde bir işlemci zaten, Intel burada kapsam dışı ikisini aynı cebe koyamayız. Dediğim gibi darboğaz olur diyorsanız kanıtlamanız gerekiyor ayrıca arkadaşa düzgün bir işlemci tavsiyesinde siz bulunmuşsunuz. 7500F besleyemeyez deyip 7600'ü yazmaları komik duruyor.

Darboğaz 0. ayrıca önerdiğiniz 7600, 7500F ile aynı işlemci.

Yaşanmaz.

İkiniz de kaynak atmalısınız. "araştırmalarım neticesinde" diye bir şey yok.

Ben zaten 1440p de kullanıyorum ama bu kartları gözünüzde büyütmeyin 7500F besler, ki bu şekilde bir sürü hazır sistem vardı. Konuda 7600X havada uçuşuyor 7500F bu işlemcilerin iGPU kullanmayan hali zaten. 7500F'yi de küçümsememek lazım 5700x3D seviyesinde bir işlemci zaten, Intel burada kapsam dışı ikisini aynı cebe koyamayız. Dediğim gibi darboğaz olur diyorsanız kanıtlamanız gerekiyor ayrıca arkadaşa düzgün bir işlemci tavsiyesinde siz bulunmuşsunuz. 7500F besleyemeyez deyip 7600'ü yazmaları komik duruyor.

Hocam anlayamadığınız konu şu sizin sanırım %50 darboğaz olur diyen yok olur ama 1080p de aşırı etkliyecek şekilde değil 2K da %95 ihtimalle hissedemezsin olay bu 9 bin TL bandında 7800x3D öneremeyeceğime göre minimalde olsa darboğaz yapacak tek işlemci önerdiğimiz işlemciler.

Hocam anlayamadığınız konu şu sizin sanırım %50 darboğaz olur diyen yok olur ama 1080p de aşırı etkliyecek şekilde değil 2K da %95 ihtimalle hissedemezsin olay bu 9 bin TL bandında 7800x3D öneremeyeceğime göre minimalde olsa darboğaz yapacak tek işlemci önerdiğimiz işlemciler.
%15 rakamını nereden bulduğunuzu soruyorum cevap vermiyorsunuz. %15 bayağı yüksek bir darboğaz miktarı. Bir tane video, yazılı bir döküman atsanız okeyleyeceğim.

İkiniz de kaynak atmalısınız. "Araştırmalarım neticesinde" diye bir şey yok.
Ben böyle bir şey söylemedim ki üstadım?
Tek söylediğim, kısmi darboğaz görülebileceği ki kısmi dememin sebebi bazı oyunları kastetmiş olmam.
Yani 7500F gayet modern bir işlemci, 5070 ile tatsızlık çıkarmadan kombin edilir. %99 98 kullanım olmaz ama ara ara %93 %95 bandına düşebilir 1080'de o kadar.

Darboğaz 0. ayrıca önerdiğiniz 7600, 7500F ile aynı işlemci.

Yaşanmaz.

İkiniz de kaynak atmalısınız. "araştırmalarım neticesinde" diye bir şey yok.

Ben zaten 1440p de kullanıyorum ama bu kartları gözünüzde büyütmeyin 7500F besler, ki bu şekilde bir sürü hazır sistem vardı. Konuda 7600X havada uçuşuyor 7500F bu işlemcilerin iGPU kullanmayan hali zaten. 7500F'yi de küçümsememek lazım 5700x3D seviyesinde bir işlemci zaten, Intel burada kapsam dışı ikisini aynı cebe koyamayız. Dediğim gibi darboğaz olur diyorsanız kanıtlamanız gerekiyor ayrıca arkadaşa düzgün bir işlemci tavsiyesinde siz bulunmuşsunuz. 7500F besleyemeyez deyip 7600'ü yazmaları komik duruyor.

Ben kendi deneyimimi aktardım bu testlerde gösterilen oyunların tamamı PC oyunu AAA sağlam hikayeli oyunların neredeyse %70'i PS tarafından geliyor. Sistemi kuracak arkadaş hadi bir gireyim TLOU oynayayım dediğinde bu ne ya deyip shutteringden gözleri mosmor olur. Benim işlemcim Black Myth: Wukong oyununda ekran kartımı %18-25 dolaylarında besliyor ama herhangi bir PS oyunu oynamaya gelince iş %85 ekran kartı %100 CPU kullanımı oluyor. Bu videoda bulunan oyunların hepsini indirip deneyeyim istersen saf kart gücü olarak daha güçlü olan 9070'i daha rahat besler. Mevzu zaten canın bozuk olan bir oyunu oynamak istediğinde sistemin oynatacak mı?

Ben kendi deneyimimi aktardım bu testlerde gösterilen oyunların tamamı PC oyunu AAA sağlam hikayeli oyunların neredeyse %70'i PS tarafından geliyor. Sistemi kuracak arkadaş hadi bir gireyim TLOU oynayayım dediğinde bu ne ya deyip shutteringden gözleri mosmor olur. Benim işlemcim Black Myth: Wukong oyununda ekran kartımı %18-25 dolaylarında besliyor ama herhangi bir PS oyunu oynamaya gelince iş %85 ekran kartı %100 CPU kullanımı oluyor. Bu videoda bulunan oyunların hepsini indirip deneyeyim istersen saf kart gücü olarak daha güçlü olan 9070'i daha rahat besler. Mevzu zaten canın bozuk olan bir oyunu oynamak istediğinde sistemin oynatacak mı?
%100 CPU oluyorsa ve shader compiled da değilse o işlemciyi çöpe atmanı öneririm. Dediğim gibi burada konu 7500F, 13500 değil. Zaten PS oyunları PC'de aşırı işlemci kullanıyor, ben de görüyorum yani bana söylemene gerek yok ama bu illa darboğaz olduğu anlamına gelmiyor.

%15 rakamını nereden bulduğunuzu soruyorum cevap vermiyorsunuz. %15 bayağı yüksek bir darboğaz miktarı. Bir tane video, yazılı bir doküman atsanız okeyleyeceğim.

Hocam bakınız son kez anlatıyorum %15 olmasında %12 olsun %10 olsun. 1080P'yi 5070 cok rahat kaldırır bu adamda Valorant oynayacaksa yük işlemciye kalır zaten FPS oyunları çoğunlukla işlemci bazlı bu işlemcinin %100'ünü vereceğini düşünürsek halen 5070e yetişemiyor ve darboğaz yapıyor tahmini rakam olarak 10 ile 15 arasıdır ama bu demek değildir ki oyunu oynatmaz ya da düşük FPS verir halen 350+ verir ama bu darboğazın minimalliğini değiştirmez ben darboğazın olacağını ama minimal olacağını %10 kadar düşüş yaşatsa da fark etmeyeceğini söylüyorum hala kaynak diyorsun. 2K kullanırsa da ekran kartı sırtlar çoğu yükü işlemci rahatça çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı