75Hz 5ms 24" FHD IPS vs 75Hz 5ms 27" 2K VA

ChapterCiq

Decapat
Daha fazla  
Başlık biraz çorba gibi oldu ama Hikayeli oyunlar için hangisini önerirsiniz?

Sadece hikayeli oyunlar için ikinci seçeneği öneririm. Sisteminiz nedir?
sistem değil de laptop içeriğinde rtx 4060 ve i5 13500h olan

Renk olarak kalite istiyorsan ViewSonic tercih edilmeli.
BenQ tipik bir ofis monitörü klasmanında.
75Hz VA panel ghosting endişesi yaratmasın. Zaten performans odaklı bir monitör değil ve istesen de olmaz.
hocam başka bir sorum 60 70hz 5ms tepki sürelerine sahip monitörlerde ghosting çok mu?

Hocam başka bir sorum 60 70Hz 5ms tepki sürelerine sahip monitörlerde ghosting çok mu?

144Hz VA panelli modellere göre daha düşük olur. Düşük Hz yüzünden hareketli nesne istesen de yüksek akıcılık sunamadığından ghostinge mağruz kalmıyor. Bu tabii hiç olmayacak anlamına gelmiyor.
Ama 2K görüntü ile daha keskin netliğe sahip olursun.
Fakat ViewSonic 5K üzeri görünüyor. O paraya 144Hz monitör bulunuyor. 2K monitör istiyorsan anlarım ama madem bütçeniz var o zaman 1080p seçeniğiz neden BenQ gibi düşük bir model?

Hocam laptopla beraber alacağım. O yüzden bütçe biraz kısıtlı ve zaten laptopun monitörü bana gayet yetecek durumda. Ben sadece hikayeli oyunlar oynamak için boyutu büyük bir monitör almak istiyorum. Öyle yüksek beklentim de yok zaten attıklarımdan anlarsınız.

Hocam dediğim gibi hikayeli oyunlar oynamak için alacağım. 170hz biraz fazla ve gereksiz değil mi?

Son düzenleme:
144Hz'nin akıcılığından dolayı 1080p kaliteli bir model de tercih edilebilir.
AOC 27 inç renk kalitesinden dolayı fena olmaz.

Eğer 2K'da kararlıysan ViewSonic sizi tatmin eder. %105 Srgb değeri hikayeli oyunlarda bir nebze iyi renkler sunacaktır. VA panel olması çok ürketmesin. Dediğim gibi performans sunmadığı için ghosting minimal olur. Sadece görüş açısı VA'larda IPS'e göre biraz daha düşüktür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…