75kg birisi için %17 yağ oranı iyi mi?

Zylex

Hectopat
Spora başlayıp da kilo verme imkanım olmadığı için en başta sadece diyet ve yürüyüş yaparak 20 kilo verdim. Yılbaşında spora yazıldığımda 95 kilo ve %35 yağ oranım vardı. Şu an 75 kiloyum ve yağ oranımı %17.1'e kadar düşürdüm. Pt bana kasım sonuna kadar devam edersen %15'i çok rahat bir şekilde görürsün dedi. Ama artık bu süreç aşırı sıkıcı olmaya başladı. Ne yapmalıyım?

Diyetini zenginlestir. Hem saglik hem kalorisi dusuk olup cok lezzetli yemekler var. Bir de hedefin ne yag orani ve kilo olarak?

Kilom 75 şu an ve bu kiloda iyiyim. Yağ oranımı %15 düşürmek istiyorum.

%15'e düşmek istiyorsanız diyete devam etmeniz lazım. Ha diyorsanız "Ben dayanamıyorum, çok sıkıldım." o zaman %15 yağ oranına düşmeyi yeteri kadar istemiyorsunuzdur.

%15'e düşmek istiyorsanız diyete devam etmeniz lazım. Ha diyorsanız "Ben dayanamıyorum, çok sıkıldım." o zaman %15 yağ oranına düşmeyi yeteri kadar istemiyorsunuzdur.
Son basamağa kadar gelmişken aşağı inmek saçma olur. Güzel bir göğüs arka kol idmanı yaptım ve şuan kardiyodayım. Yola devam.

@Mekasva33 Hocam aklıma gelen bi soru var. Fazladan kilo verdiğim için şuan vücudum skinny fat oldu. Bunu clean bulk yaparak düzeltebilirim değil mi? 48 kilo yani baya kilo verdim diyebilirim.

Son düzenleme:
@Mekasva33 hocam aklıma gelen bir soru var. Fazladan kilo verdiğim için şu an vücudum skinny fat oldu. Bunu clean bulk yaparak düzeltebilirim değil mi? 48 kilo yani bayağı kilo verdim diyebilirim.

Vücudunuz skinny fat olduysa size tavsiyem body recomposition yapmanız olacaktır. Çünkü vücudunuza fazladan kalori sokarsanız yağlanacaksınız. Hoş bir görüntü olmayacak. Şu an eğer yüksek bir kalori açığıyla ilerliyorsanız, bu kalori açığını düşürüp daha yavaş bir şekilde ilerlemek de iyi bir strateji olabilir. Bu şekilde yağ yakıp kas yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Vücudunuz skinny fat olduysa size tavsiyem body recomposition yapmanız olacaktır. Çünkü vücudunuza fazladan kalori sokarsanız yağlanacaksınız. Hoş bir görüntü olmayacak. Şu an eğer yüksek bir kalori açığıyla ilerliyorsanız, bu kalori açığını düşürüp daha yavaş bir şekilde ilerlemek de iyi bir strateji olabilir. Bu şekilde yağ yakıp kas yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şöyle açıklayayım. Skinny fat oldum desem göbek hiç kalmadı gibi bişey yani baya eridi. Vücudumdan atamadığım yada atmaya çalıştığım halde atamadığım bi ödem var. Yağ oranını da %35'den %17'e kadar düşürdüm ve %15 olana kadar devam edicem. Vücut şuan tam olarak hangi durumda ondan emin olamıyorum. Ödem olduğundan kesinlikle eminim çünkü parmağımla kolumun her hangi bir yerine basıp bıraktığımda normal rengine çok yavaş şekilde dönüyor. Yani anlayacağınız baya karışık bir durum. Şuan mantıklı olarak aklıma gelen tek çözüm yağ oranını %15'e çekip kas kütlesi koymaya başlamaktan başka seçenek gelmiyor.

İyi kilo vermişsin. Ancak bana sorarsan 75 kilo biri için %17 yağ oranı hafif yağlı kaçıyor. O yüzden %12 civarlarına inmeyi hedefle %15 değil. Hedefini düşük tutma.

Ben neredeyse 2 yılda 32 kilo aldım yağ oranım %13 şu an.

Yeni konular

Geri
Yukarı