7700X boşta 70 derece

Doğrusunu indirmişsiniz aslında. Yerinizde olsam direkt servise gönderirdim diğer ryzen 7 7700x lerin boşta güç tüketimi ve sıcaklık değerlerini de ek olarak yollardım. Siz düşünüp bunalcağınıza onlar düşünsün.
Bugün şimdiki chipseti kaldırıp anakartin kendi sitesinden indireceğim. Bakalım düzelecek mi.

Şu an tüm çekirdeklere -15 değer verdim. Eco mode deneyeceğim sorun çıkarsa. 53 dereceye indi şu anlık. Bakalım.

BIOS'tan ECO mod açın.
Hocam anlayamadım gitti. Bios'tan tüm çekirdeklere negative yapıp -10 verdim ki az bu. Ama yinede reset atıyor. UV yapınca kapatılması ya da açılması gereken bir değr varmı? XMP ya da CPB kapa diyolar.

Son düzenleme:
Hocam anlayamadım gitti. Bios'tan tüm çekirdeklere negative yapıp -10 verdim ki az bu. Ama yinede reset atıyor. UV yapınca kapatılması ya da açılması gereken bir değr varmı? XMP ya da CPB kapa diyolar.
Ben hiç BIOS'tan ayar yapmıyorum işlemci için, CBP kapalı kullanıyorum. 7000 seri işlemcilerde de ECO modunu açmak işe yarıyor, arkadaşıma da öyle kullandırtıyordum sadece oyun oynadığı için.

BIOS güncel mi? Bir de işlemciniz nedir? 5000 ve 7000 serisinde oluyor herhalde bu sadece. Emin değilim bu bilgiden.
Hocam core performance boost kapattım. Videolara baktığımda FPS farkı yok denecek kadar azdı çünkü. Ve şuan aldığım değerler mükemmel boşta iken
1695240372121.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı