7800 TL Sistem Toplama

lasneam

Centipat
  • İşlemci: Ryzen 5 3600X
  • Anakart: ASUS Prime X570-P
  • Ekran Kartı: ASUS Dual RTX2070 8G Evo 8 GB
  • SSD: James Donkey JD1024 1TB NVMe M.2 PCI-e SSD
  • RAM: Team T-Force Vulcan Z 3000MHz CL16 DDR4 16 GB(2x8)
  • Kasa: Corsair Carbide Spec Delta 550W 80+PSU
Topladım ama aklımda bazı sorular var:

• Sistemi 1080P 144Hz kalitesinde oynamak için topluyorum şu anda sizce bu ekran kartı fazla mı gelir ekran kartı kullanımı yüzde 85'in altına düşer mi? Düşerse de normal midir?
  • Ekran kartının soğutması sizce nasıl hakkında pek fazla bir şey bulamadım maalesef hep İngilizce kaynaklar yabancı dilimde pek iyi değil.
  • Kasayla beraber 550W bir PSU geliyor şu anki sisteme yeterli fakat ileride yeterli olur mu emin değilim sizce başka kasaya geçmeli miyim ya da ileride değiştirebilir miyim açıkçası bu kasa soğutma ve tip olarak çok hoşuma gitmişti.
  • Overclock yapmaktan çekiniyorum sizce bu anakart fazla mı olur? Ancak ileride R7 3700X'e de geçebilirim.
Hatam varsa şimdiden özür dilerim, fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
James Donkey SSD'ler pek önerilmiyor gördüğüm kadarıyla, hazır sistem mi alıyorsunuz?
%85'in altına ineceğini düşünmüyorum bazı oyunlarda ayarları yükseltmek çözüm olabilir.
Yükseltme yapmayacaksanız 550w yeterli.

James Donkey SSD'ler pek önerilmiyor gördüğüm kadarıyla, hazır sistem mi alıyorsunuz?
%85'in altına ineceğini düşünmüyorum bazı oyunlarda ayarları yükseltmek çözüm olabilir.
Yükseltme yapmayacaksanız 550w yeterli.
Evet hazır bir sistem lakin ben yükseltmeler yaptım daha ucuza geldi tek tek toplamaktan.
Ayrıyeten Samsung 860 QVO 1TB alabilirim nasıl bir tercih olur uzun ömür açısından ?
Sizce R5 3600X'e fazladan 200 lira vermek doğru mu 3600'e mi geçmeliyim ?
İşlemci soğutucu yeterli olur mu ? (Overclock yapmayı düşünmüyorum.)
Son olarak da güç kaynağı ileride değişebilir mi ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı