7800x3D 70 derece 3080 Ti'ın 75 derece olması normal midir?

Monarchh

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 7800x3D, 240mm sıvı soğutucu ile oyunlarda Max 80'i gördü genelde 65-75 arası takılıyor boşta 50-55

3080 Ti ise Max 82 gördü. Genelde 70-75 arası takılıyor.

Not: Egzoz fan yok ayrıca co -25, SoC voltajı da düşürdüm ve lcc mod 4 olarak kullanıyorum ( işlemci sıcaklıklarına bir etkileri olmadı sebebini anlamadım)

İşlemci için sıcaklıklar normal, ekran kartida kasanın hava akışına bakılırsa normal gibi. Ekran kartını undervolt lu kullanmanı tavsiye ederim. Benim 3080'i 1800 MHz tepe frekansa ayarladım voltaji düşürdüm. Maksimum 65 derece, birkaç FPS kayıpla daha stabil ve serin çalışıyor bu kartlar.

Senin odanın sıcaklıgi, oynadığın oyunlar, kasanın hava akışı, bir sürü faktör var. Gir bakalım NFS Heat gibi bir oyuna, CPU 75 dereceye nasıl ulaşıyor.
neden nfs heat örnek verdin bilmiyorum ama ultra ayarlarda rdr2 oynarken dahi 60 küsürlerde sıcaklık

Hangi sıvı soğutmayı kullanıyorsunuz?
bunu

Neden NFS Heat örnek verdin bilmiyorum ama Ultra ayarlarda RDR2 oynarken dahi 60 küsurlerde sıcaklık.

Bunu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğutucu bilgisi yok ama böyle bir sistemde en az 240 tahminen 360'lik sıvı soğutma vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı