7800x3D çok ısınıyor

Atmanıza gerek yok, ya bir montaj hatası ya da sıvı soğutmada problem var başka bir şey aklıma gelmiyor.

O soğutucunun pompa ve fanlarının anakart ile bağlantısını doğru yaptınız mı?

Pump fan girişine pompa bağlantısını, CPU fana ise radyatör fanlarını taktım.

Sizin sıvı soğutucu modeliniz ne hocam?
Arctic Freezer ii 420mm lakin bu şart değil, sıvı soğutma konusunda bilinen ve güvenilen markaların herhangi bir ürününün 360mm modeli de alınabilir, asgari olarak 280mm veyahut 240mm de olabilir, tabii seçilen veya seçilecek ürünlerin performans değerlendirmelerine, kullanıcıların geri dönüşlerine ve markanın garanti konusunda ki tutumu gibi unsurları da göz önünde bulundurarak bir karar vermek en doğrusu.

Ek olarak hava soğutmalarda bütçe doğrultusunda bir seçenek ama ne kadar etkilidir ben bilmiyorum pek araştırmadım, forumda bu konuda yönlendiren arkadaşlarda olur mutlaka.

Eskiden bildiğim Scythe Fuma 2 veya Noctua NH-D15 gibi hava soğutma sistemleri favorimdi, hala bir geçerlili var mı bilmiyorum.

Sizce BIOS fan ayarlarım doğru mudur?

Dosya Ekleri

• CB9A0694-7FF4-47AC-A677-4CB67F501042.jpeg
    329,8 KB · Görüntüleme: 36
  • 5D845258-C881-4F1E-ACD3-95A8A9CB4BC3.jpeg
    332,2 KB · Görüntüleme: 46
  • 12181EF9-26FB-425B-B2A0-5CF6A8622711.jpeg
    333,9 KB · Görüntüleme: 45
Şu an işteyim akşam 6 gibi atabilirim ancak tam olarak dediğiniz yer neresi oluyor ekran atar mısınız sizde.
Ben de işteyim, ikimizin anakart'ı farklı ancak BIOS'ta ki isimleri aynıdır.

BIOS'ta "Advance CPU" isminde bir yer olarak oraya girip fotoğrafını atarsınız.

Ben de işteyim, ikimizin Anakart'ı farklı ancak BIOS'ta ki isimleri aynıdır.

BIOS'ta "advance CPU" isminde bir yer olarak oraya girip fotoğrafını atarsınız.

Tamamdır anakartım MSI benim ve bu arada sizin kasa ve sıvı soğutmanız çok iyi.

Tamamdır anakartım MSI benim ve bu arada sizin kasa ve sıvı soğutmanız çok iyi.
İlk olarak akşam montaj işlemini yeniden yapın, her adımı fotoğraf ile çekin, ardından eğer hala aynı sonuçları almaya devam eder iseniz o zaman BIOS üzerinden ya voltaj değerlerini kısarız ki şuan ki duruma pek bir tesiri olur mu bilmiyorum ya da işlemciyi temel saat hızına ayarlarız en azından bir nebze olsun serin çalışır.

SoC voltaj 1.25 ayarladım curve optimize -30 olarak değer girdim herhangi bir çökme falan yok 70 71 derecede takılıyor işlemci artık takmıyorum kafama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…