7800x3D çok ısınıyor

Sadece doku ortada gerisi çok düşük ekran kartımda 4070 Super.
Hocam şimdi diğer başlıkta yazmıştınız buradan da yazayım dedim, o başlıkta arkadaş ekran kartı limitinden bahsetmişti haklı olabilir şuan için ekran kartım sistemimin geri kalanına göre düşük kalıyor ve PUBG için paylaştığım ekran görüntülerinde ben 2K yüksek ayarlarda oynuyordum ve sizin ayarlarınız ile de sonucu merak ettim her ne kadar eşit olmasa da.

Her ne kadar sizin FPS değerleriniz ile aynı olmasa da sonuç bu, ekran kartım RX 5600 XT bu da bir etken olabilir, ek olarak CO yaptığınızı söylemiştiniz, size verebileceğim şuan için en iyi tavsiye Ryzen Master ile işlemcinizin en iyi çekirdeklerini bulup onlara BIOS üzerinden CO'dan -60 değer vermeniz geri kalanlar -30 da kalabilir voltajı da 1.240 yapabilirsiniz bu ideal olacaktır OCCT ile test yaparsınız veya en kötü durumda negatif -100 MHZ PBO limit koyarsınız işlemciniz bir tık daha serin çalışacaktır.

Şuan için aklıma bu iki çözüm geldi ancak şunu bilmenizi isterim şahsen ben sistemimin serin çalışmasını severim ve buna yönelik adım attım sistemimi toplarken de topladıktan sonra da ona göre ayarlar yaptım, kullandığımız işlemci için AMD'nin sıcaklık konusunda belirlediği tepe değer 89 derece, sizin sıcaklık değerleriniz şahsen bana göre yüksek ancak önemli bir sorun değil bu sıcaklık değerleri ile de kullanırsınız.

Kasa ya da sıvı soğutma değiştirsem faydası olur mu acaba?

Kasa ya da sıvı soğutma değiştirsem faydası olur mu acaba?
Bu tarz sorularda ben şahsen bu forumda çok konuşmak istemiyorum lakin bu haliyle bence kullanılabilir eğer içiniz rahat etmiyor ise forumda isterseniz sorunuza uygun başlık açın yardımcı olurlar.

Bu tarz sorularda ben şahsen bu forumda çok konuşmak istemiyorum lakin bu haliyle bence kullanılabilir eğer içiniz rahat etmiyor ise forumda isterseniz sorunuza uygun başlık açın yardımcı olurlar.

Peki sizin kasa ve sıvı soğutma nedir son olarak onu sorayım.

Peki sizin kasa ve sıvı soğutma nedir son olarak onu sorayım.
Raijintek Zofor Ultra kasam, Arctic Liquid Freezer II 420mm sıvı soğutmam, bu benim tercihim sizin de bunu yapmanıza gerek yok, normalde 360mm sıvı soğutma gayet iyi ve yeterli bu işlemci için lakin sizin sıcaklık değerleriniz bana göre yüksek ama dediğim gibi kullanabilirsiniz. Ek olarak yanlış bilmiyor isem yeniden kontrol ederim söyleyeceğim bu bilginin doğrulunu, kullandığımız soğutma sistemleri normalde AM4/AM5 uyumlu lakin burada AMD biraz daha ekonomik yaklaşarak her iki farklı nesil işlemcide ki mimari farklı olsa bile işlemcinin IHS dediğimiz soğutma yüzeyi ile temas eden o metal kısım aynı kalınlıkta bırakılmıştır bunu AM4 sistemden geçen kullanıcılar için yaptı diye biliyorum, orada kullandıkları soğutma sistemlerini kullansınlar diye soket yapısı farklı olsa bile, yabancı bazı forumlarda görmüştüm ki bence doğruluk payı var ve bu da bir etken ama dediğim gibi bu haliyle de kullanabilirsiniz.

Pompa da sorun olabilir. Hiçbir voltaj ayarını ellemeden, curve optimize yapmadan Cinebench R23 ve FurMark 2 CPU burner ile 82 derece geçmemesi lazım. Oyunda ise 70 derece civarı normal. Zaten throttle limiti 89 derece bu işlemcide.
Bir de bu X3D işlemcilerde voltaj ayarlarını normal işlemci gibi oynamak çok sakat bir şey. Yanan anakart ve X3D işlemcinin haddi hesabı yok çünkü çok katmanlı bir işlemci bu, normal işlemciler gibi değil.

PBO ayarını AMD overclock menüsünden oto bırak, CPU hazır OC ayarlarınıda Auto bırak. Testlerini bu şekilde yap. Pompa fan devrini performans veya Full Speed yap ve Pompa'nın CPU fan2 çıkışına takılı olduğuna dikkat et.
Yaptığın testlerde sonuçlar değişmezse pompa hız değerlerini HWiNFO'dan takip et. Eğer pompa RPM hızlarında sorun yoksa, fan devirlerinde pompa fanlaro devirlerinde sorun yoksa işlemcin, işlemci tepsisinde ki en kötü örneğe denk gelmiş olabilir.

360 soğutucu ile 82-83 derece üstüne fabrika ayarlarında bile çıkmıyor benim 7800x3D. Sorun var ama nerede deneme yanılma ile bulunacak gibi. Bol şans sana.

Onu ayarladım ustam 6 fan içeri hava alıyor 4 fan dısarı atıyor.

Pompayı pump fana taktım CPU fana radyatör fanları takılı yanlışmı yapmışım.

Arctic 360 aldım fakat değişen hiçbir şey olmadı kasanın camlarını söktüm yine ısılar aynı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…