7800x3D çok ısınıyor

BIOS'tan PBO present değerini -20 yaptınız sadece doğru mu?

BIOS'tan PBO present değerini -20 yaptınız sadece doğru mu?

Aynen öyle. AMD overclock sekmesi altında PBO enable bir de Auto'da değil. Başka hiçbir ayar değiştirmedim. Zaten bu hazır present içerisinde 85 derece tjmax koyuyor işlemciye yani 85 dereceye gelince hız düşürüyor gelmediği sürece Boost yapıyor çekirdekleri hem de daha düşük voltaj ile.

Teşekkürler deneyeceğim.

Aynı sorundan bende muzdaribim.
Lian Li lancool 2 mesh kasa 3 tane önde Lian Li fan mevcut.
Thermalright TL-C12C-S ARGB 5 adet takılı.
ASRock B650 livemixer anakart buz gibi anakart zaten.
Deep cool ak 620 dijital soğutucu mevcut.
İçinden çıkan macun guzeldi.
Gittim Thermal Grizzly Kryonaut Extreme 2 aldım.
ID coolin frame braket aldım.
Deep cool ve thermal arasında 2-3 derece oynuyor oynamıyor oda brakettenmi acaba diyorum.
Ekran kartı RX 480.
7900XT aldım bozuk çıktı iade ettim deneyemedim Power'da 850W Gold.
Hava 40 derece üstü
Boşta gündüz ortlama 57 gece 61 hava çok sıcak.
LoL de 68-71 derece 2 k monitör.
Cinebench+CPU temp+HWiNFO64 test ettim baktım.
Stress testi 89 derece dijital gösterge ile program stabil gösteriyor değerler aynı yani.

1 ay öncesine kadar benzer bir sorun bende yaşıyordum. MSI 360 sıvı soğutma vardı. Yeni almıştım ancak sıcaklıklar 70-80'lerde geziyordu. Kasam uygun olduğu için 420 mm sıvı soğutma sipariş verdim. Ayrıca BIOS'ta curve optimizer ayarlayıp negative curve'de "all core" ya da "per core" -20 yaptım. Şimdi boşta 50-55 arası gidip geliyor. Yük altında ise 60-65 arasında. 70'i geçtiğini görmedim.

Kullandığım termal macun:
Cooler Master MGY-ZOSG-N15M-R2 MasterGel Pro Termal Macun R2

89 dereceyi ancak ve ancak Cinebench ve FurMark 2 CPU testlerinde görüyorum oda 10. dakikada falan. Üstüne zetwn çıkmıyor. Oyunda Max 75 gördüm 360 soğutucu ile normalde 70 gördüğü ender oluyor ki oyuna göre değişiyor. Ben helldivers 2 çok oynuyorum bu aralar CPU deli yoran bir oyundur. Çoğu diğer oyunda Max 70 görüyorum. Kasa daek maxima V20-30 iki kasada da aynı değerleri aldım hem 360 sıcı soğutucu hem de Phantom Spirit SE120 ile.

İşlemciyi -20 curve PBO enable şekilde kullanıyorum. Başka hiçbir ayar yok.

Oyundan 68 geçmiyor şu an kalsın bu şekilde memnunum 89 tek teste oluyor dediğin gibi normal bence oda.

Hocam ben bu konuyu yeni sandım kusura bakmayın fikirlerimi söylemiştim daha önce düzeltiyorum şimdi. ayrıca sorunu çözebildiniz mi?

Core Boost performance kapatınca 70 görmüyor stress testinde ama işlemciyi kısıtlamaya gerek yok yansın buralar

Core Boost performance kapatınca 70 görmüyor stress testinde ama işlemciyi kısıtlamaya gerek yok yansın buralar

Evet ya CBP kapatınca sıcaklıklar düşüyor, iyi güzel hoşta, oyunda performanstan kıstığı için FPS'de düşürüyor o kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…