Co -20 ile çok güzel sonuç alıyorsunuz, benim co tüm çekirdekler -60
Gece birkaç deneme yaptım ve olası en optimum sıcaklık/performans dengesi olarak şu ayarları denedim.
Eki Görüntüle 2216711
Eki Görüntüle 2216723
Burada ki ayarlarım ise işlemcinin maksimum performansından bir tık ödün vererek hızını bir tık azalttım ve ek olarak, co tüm çekirdekler için -60, voltaj değerim oto yani 1.3 volt son olarak UCLK/FCLK ise 2167. hız limitini bir tık daha kısarak işlemcinin stok maksimum çekirdek saat hızlarına yaklaştırabiliriz çünkü hala 80 dereceye uzağız, ek olarak sıcaklık limiti ayarlamadım.
Eki Görüntüle 2216712
Eki Görüntüle 2216713
Sıcaklık limitini 80 dereceye ayarladım bu tabii benchmark sonuçlarına yansıyor elbet ama pek önemli değil, işlemcinin stok halinden performans ve sıcaklık olarak gayet iyi, tabii sadece sıcaklık limitini ayarlamadım bunun yanı sıra co -60 tüm çekirdekler, voltaj değerim oto yani 1.3 volt ve UCLK/FCLK 2167 ayarlı.
Ortalama bir 7800x3D kullanıcısı için global olarak en performanslı co ve voltaj değerleri -30/1.250 volt buna istinaden Ryzen Master ile en performanslı çekirdeklerimiz hangileri ise onlara -60 değer verebiliriz, yani işlemcimizin hızından kaybetmeden en verimli kullanım ayarı bence en performanslı iki çekirdek co -60 geri kalan 6 çekirdek ise -30, voltaj ayarı ise 1.250 volt ve AMD'nin bu işlemci için uygun gördüğü sıcaklık limiti 89 derece ama kendimiz bu değeri 80 veya 85 dereceye ayarlar isek performans ve sıcaklık anlamında verimli bir sonuç elde edilebilir diye tahmin ediyorum bu işlemci için, en azından ben bu sonuçları elde ettim, herkeste üç aşağı beş yukarı aynı sonuçları alır diye umut ediyorum.