7800x3D ile 7200MHz RAM'ler uyumlu mu?

Sende 6400mhz yapınca direk hata mı veriyor? 2:1 olduğu halde.
Hocam ben PC yi direk servise yolladim. GPU sorun zannettim 7900 xtx adamlar yeni gpu yolladi sonra yine driver timeout biktim artik yolladim. En kotu tuketi mahkemesine gidicem. Adamlar bana diyor ki bunu 5200 luk calistirin. Kardesim o zaman neden 6400 sistem toplamama izin veriyorsun. Sistemi aldigimdan beri adam gibi oyun oynayamadim.

6400MHz de hata veriyorsa ekran kartıyla alakalı olacağını sanmıyorum. Anakart BIOS'u güncel mi? Anakart desteklemedikten sonra 6400MHz yapamazsın. Sözde benimki 7200MHz destekliyordu. Anakarta RAM'leri taktım görüntü bile vermemişti. Anakart BIOS'unu güncelleyince 2 RAM ile kullanabildim. 2.olarak işlemcideki bellek kontrolcüsü dandik geldiyse 6400MHz yapamazsın. 3.olarak AMD WattMan hatası sistem stabil olmayınca veriyor. Windows sürümünü güncelle, ekran kartı sürücüsünü güncelle, anakart chipset driveri yükle ve anakart BIOS'unu güncelle. 5200MHz ile stabilite testi yap sorun olmazsa 6400MHz yapıp tekrar test yap bu defa hata verirse yüksek ihtimal anakarttandır. Yeni BIOS sürümünü bekleyebilirsin ayda 1-2 tane yeni sürüm yayınlanıyor. Eğer işlemciden kaynaklıysa o konuda işlemciyi değiştirmekten başka çare olmaz bir de sorunun hangisinde olduğunu anlayamazsın. Yeni sürümler geldikçe yükleyip test etmen gerek. 4.olarak ben bekleyemem dersen anakartın sitesine bakıp uyumlu yeni bellek kiti alman gerekir. 6 gün önce anakartına yeni BIOS güncellemesi gelmiş. 3 gün önce de AMD anakartına yeni chipset driverı yayınladı. İkisini de yap gerekli linkleri paylaşıyorum. Anakartın chipsetini AMD sitesinden BIOS'unu ASUS'un sitesinden indireceksin. ASUS'tan chipseti indirme çünkü eski versiyon oluyor. Eski BIOS ve chipset = AMD WattMan.

Son düzenleme:
Hocam PC'yi direk geri yolladim. Uzun uzun da yazdim. Kendilerine uzun uzun test edin dedim. Bu anakart guyya 6400 destekliyor. Olmadi yeni guzel bir anakarta gecerim. Cok tesekkur ederim ilgin alakan icin. Valla gina geldiginden direk yolladim. PC'yi aldigimdan beri PC eksperi oldum. Eski aldigim Z390 Auros Masterli 2080 TI'li i9-9900KS'li sistem hala delikanli gibi calisiyor. Sorun varsada cozsun CPU mu RAM mi PSU mu baksinlar yoksa usenmicem tuketici mahkemesine kadar kovalicam. Umarim oraya gitmez tabi. Bu anakart dandik bencede adam gibi birsey almak lazim. Bir de sana bir soru ben de bitfenix in 360 mm CPU sogutucusu var bir de 240 mm Rog RYU var yer degistireyim mi? 240 eski PC'de. Yeter mi yetmez mi bilemedim.

AM5 platformu RAM'leri yüksek hızda çalıştırmak istersen sıkıntılı oluyor. İllaki birinden kaynaklı hata veriyor. 6400MHz yerine 5600MHz veya 6000MHz denemenizi tavsiye ederim. 6000MHz ile 6400MHz arasında 1-2 FPS fark var. 5600MHz ile 6000MHz arasında 4-5 FPS fark var. Bu kadar kendinizi yıprattığınıza değmez. RAM'lerin FPS'ye etkisi %5-7 arası. 360mm ile oyunlarda 65-70 arası çalışıyor. 240mm de 70-75 arası çalışır muhtemelen. Odanın sıcaklığı, kasanın hava akışı ve termal macunun etkisiyle bu durum +- olarak değişir. Curve Optimizer ile çekirdeklere -15 verirsiniz 4-5 derece oradan düşer. 360mm almaya değmez gibi geliyor. Yine de şunu belirtmek isterim şu sıralar bilgisayar parçalarında fiyatlar artış halinde. İleriyi ön göremiyorum 5000 bin TL'ye alacağınız sıvı soğutma 8 bin TL'ye çıkabilir. Geçmiş olsun o kadar para verip sorun yaşamak koyar adama.

çok anlamıyorum ben gidip 7800x3d alip Asus rog Şerif b850-e anakart gidip 7200 MHz ram aldım bios ramlerimi 72000 MHz kadar okudu şuan sorunsuz calısıyor pc desteklmese 7200 MHz çıkartmıydı ramler anlamadım smdi

çok anlamıyorum ben gidip 7800x3d alip Asus rog Şerif b850-e anakart gidip 7200 MHz ram aldım bios ramlerimi 72000 MHz kadar okudu şuan sorunsuz calısıyor pc desteklmese 7200 MHz çıkartmıydı ramler anlamadım smdi
Boşuna para vermişsiniz.

9800x3d geçersem destekliyor mu ama şuan görev yöneticisinden baktığımda bellekler 7200 mhzde calısıyor
AM5 işlemciler destekliyor, bu konuda sorun yok. Yani işlemci değiştirmeyin, 7200mhz kullanıyorsunuz. Ryzen işlemcilerde 1:1 vs 1:2 muhabbeti var. 6000MHZ 1:1>7200mhz 1:2 den fazla performans veriyor.

Bu makaleye bakar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…