7800x3D ve 9070 XT sistem toplama

Bütçe
95k

THEmito

Hectopat
Daha fazla  
Bir sistem toplama planım var ama daha önce değil sistem toplamak parça bile değiştirmedim. Güncel PC sistemim hazırdı ve bu yeni sistemi kendim dizmek istiyorum. Beyaz sistem planlıyorum ayrı ayrı alıp toplayınca daha uygun oluyor. Benim bu başlığı açma amacım kafamdaki parçaları yazacağım. Birbiriyle uyumlu mu darboğaz yapar mı ne gibi sıkıntı olur veya sıkıntı olur mu ve beyaz olacak şekilde muadilini önerme yaparsanız sevinirim.
  • Kasa: Lian Li o 11 dynamic EVO RGB yani bu veya NZXT h9Flow yani bu
  • RAM: XPG Lancer neon RGB 32 GB 6000MHz yani bu
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.
  • SSD: Kingston kc 3000 SKC3000 yani bu bir de pek anlamadan okuma yazması iyi diye yedek SSD olarak bunu almıştım.
  • Güç kaynağı: MSI MAG A850 GL yani bu
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B850-A white 8000MHz yani bu
  • Ekran kartı: Ekran kartı olarak RX 9070 XT veya RTX5070 Ti.
Sıvı soğutucu: Sıvı soğutucu olayını tam çözemedim ama Arctis Liquid cooler 360 ||| ve bu önerilmişti.
Çoğunlukla oyun oynayacağım, sistemi özellikle biraz üst sistem tutuyorum çünkü bundan 3 veya 4 sene sonra toplu parça değişimi veya ekran kartı işlemci değişimi olacak olursa o parçaları kardeşime vereceğim. Aslında parçalar bunlar sıvı soğutmada karar veremedim. İki seçenek sunduklarımda illa bu ikisi olacak diye bir şey yok sizde önerebilirsiniz başka bir parça, genel olarak sistemden beklentim beni üzmesin 2K Ultra da falan akıcı oynatsın yeter. Bir de monitör önerilerine açığım sanırsam curve biraz daha iyi oluyor. En az 180Hz ve 2K olsa yeter bir de üzmesin işte iz falan kalıyor bazılarında o tarz olmasın monitör için ortalama bütçe 10k ama astronomik olmadıkça üstüne de çıkabilirim. Tam hesaplamadım ama sanırsam ortalama şekilde 80-90k tutuyor toplam sistem, benim de bütçem de o civarda. Bunlara göre tavsiye verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı