7800XT sistemde performans sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

Hocam chipset driver'ınız kurulumu.

Hocam chipset driver'ınız kurulumu.
Evet hocam tüm driverleri kurdum ünlem yok hiçbirşetse aygıt yöneticisinde

Değerlerim bu şekilde işlemci w kullanımı gözüme az geldi acaba onu sınırlayan birşey olabilir mi.Birde rbarı biostan açmış olmama rağmen uygulamada böyle görünüyor onunla alakalı olabilir mi ? saygılarımla.

Dosya Ekleri

• IMG_0490.jpeg
    471,2 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_0491.jpeg
    319,1 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

Hocam ısılarınız ve degerleriniz normal gözüküyor ama sanırım Smart Access Memory açmamışsınız az da olsa performans farkı yaratıyor açmanızı tavsiye ederim. Bir de RAM MHz'leri olması gereken hızdamı XMP açııkmı biostan bir kontrol eder misiniz?

Hocam xmp ve rise bar açık kıntrol ettim.

İşlemci güç yönetiminizi doğru ayarladığınızdan emin olun.
Bilgisayarı size satan kişi belki de buraları karıştırmış olabilir.

Denetim masası > Sistem ve Güvenlik > Güç seçenekleri > Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir > Karşınıza gelen ekranda aşağıya inin ve (+) işlemci güç yönetimine tıklayın.

Karşınıza çıkan en düşük ve en yüksek işlemci durumunu kontrol edin.

Ben de bunların kaç olması gerektiğini bilmiyorum fakat bende ikisi de %100

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-25 123204.png
    21,4 KB · Görüntüleme: 31
Hocam XMP ve Rise bar açık kıntrol ettim.

Çok tuhaf gerçekten yani hocam acaba ekran kartı için kullandıgınız sürümü degiştirmeyi hiç denediniz mi? Bir de hocam sürücülerini saçma sapan otomatik güncelleme yapan uygulamalar var onlarla kurmadınız umarım her driver'ı kendi sitesinden kurmak en sağlıklısı bir ihtimal sorayım dedim çünkü bilmeden yapan çok insan var.

Hocam aygıt yöneticisinde intele basınca sürücü tarihi 2009 görünüyor bu güncellenir mi acaba chipset dediğimiz bumu oluyor.

Dosya Ekleri

• IMG_0495.jpeg
    199,6 KB · Görüntüleme: 24
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…