Çözüldü 7800XT sisteme görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

megemen4251

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yeni DDR 5 sistem topladım monitörden görüntü alamıyorum (CPU ve DRAM ışığı yanıyor VGA yanmıyor.).
Serviste BIOS güncellendi ama sorun devam ediyor. Neden kaynaklı olabilir? Dahili onboarddan da görüntü alamıyorum.

Sistem özellikleri.

• Ryzen 9 7950X işlemci.
  • MSI Pro B650-S anakart.
  • Sapphire 7800XT 16 GB ekran kartı.
  • G.Skill 32 GB 5600 MHz RAM AMD EXPO.
  • MSI 360M 360 mm sıvı soğutma.
  • MSI MAG750GL 750W PSU.

Çözüm
Arkadaşa da 7800XT'li bir sistem aldık. Bir anda görüntü gidiyor. Bazen yeniden başlatıyor bazen atmıyor. Bu sorun 8+8 güç pinlerinin tek kablodan olmaması gerektiğinden mi kaynaklanıyor? Ekran kartını ben taktım PC'ye takılı gelmiyor hazır sistemlerde ve aynı pinden bağladım. Benim 4070 Ti Super ekran kartım da böyle diye. Çözebildiniz mi sorunu? Dediğimi denediniz mi?

Sorunum çözüldü hocam kablo bağlantıları baştan aşağı yanlış olmuş. Bir bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarcı topladı, şu an sistemi sıkıntısız kullanabiliyorum.

Sorunum çözüldü hocam kablo bağlantıları baştan aşağı yanlış olmuş bir bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarcı topladı şu an sistemi sıkıntısız kullanabiliyorum.

Benim sistemde görüntü alamama sebebim işlemci sıvı sğutucusunun bacağını oturtamamdan kaynaklı olmuş.

Sorunum çözüldü hocam kablo bağlantıları baştan aşağı yanlış olmuş bir bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarcı topladı şu an sistemi sıkıntısız kullanabiliyorum.

Benim sistemde görüntü alamama sebebim işlemci sıvı sğutucusunun bacağını oturtamamdan kaynaklı olmuş.

Ve kablolar yanlış pinlere takılmış o yüzden.
Hocam eğer 4 slot varsa 1 ila 3 ya da 2 ila 4 ben 2 ile 4 kullanıyorum, performans olarak zaten anakart kutusu içindeki kitapçıkta yazar.

Çift kanal RAM hangi portlara takmalıyım? Bir de 750W PSU yeterli mi?

İşlemcide de sorun olabilir mi?

Eğer işlemcide sorun olsa hiçbir ışık yakmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer 4 slot varsa 1 ila 3 ya da 2 ila 4 ben 2 ile 4 kullanıyorum, performans olarak zaten anakart kutusu içindeki kitapçıkta yazar.

Eğer işlemcide sorun olsa hiçbir ışık yakmaz.

Evet 4 slot var da RAM uyumsuz olma ihtimali de yok EXPO uyumlu.

Belki de basit bir sorun olabilir. CPU, anakart ve ekran kartı güç girişlerinizi kontrol edebilir misiniz?

Yarn deneyeceğim.

Yarn deneyeceğim.

Yani sorun sadece RAM'de midir büyük ihtimalle.

Belki de basit bir sorun olabilir. CPU, anakart ve ekran kartı güç girişlerinizi kontrol edebilir misiniz?

Sıfır RAM'da sorun çıkma ihtimali çok düşük değil midir?

Yarn deneyeceğim.

Bir de Trident Z serisi.

Yarn deneyeceğim.

Bir de Trident Z serisi.

Hocam RAM'larda olacağını sanmam fakat söküp yerlerini değiştirin.

Arkadaşa da 7800XT'li bir sistem aldık. Bir anda görüntü gidiyor. Bazen yeniden başlatıyor bazen atmıyor. Bu sorun 8+8 güç pinlerinin tek kablodan olmaması gerektiğinden mi kaynaklanıyor? Ekran kartını ben taktım PC'ye takılı gelmiyor hazır sistemlerde ve aynı pinden bağladım. Benim 4070 Ti Super ekran kartım da böyle diye. Çözebildiniz mi sorunu? Dediğimi denediniz mi?

Sorunum çözüldü hocam kablo bağlantıları baştan aşağı yanlış olmuş. Bir bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarcı topladı, şu an sistemi sıkıntısız kullanabiliyorum.

Ve kablolar yanlış pinlere takılmış o yüzden.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı