7900 GRE neden çok pahalı?

Zaten marka değil de markanın modeli önemli. Ventus örneği en büyük örneklerinden Gaming X serisi ne kadar başarılıysa Ventus da o kadar başarısız bir model. Aralarında fiyat farkı yoksa ancak Palit dual gibi en alt modeller varken tercih edilebilir. Markayı kötüler gibi görünmüş olabilirim ama iyi model Palit kartlar da alınır elbette. Asus çoğu zaman gerçekten kaliteli yapıyor ama arada falsolu ürünler olabiliyor eski Tuf serilerindeki ısınma problemleri gibi. Monitör konusunda da sanırım yine modelle alakalı ben de monitör alacağım ya Asus ya Msi tercih edeceğim konusunu açmıştım hatta. Ama dedikleriniz içime bir kurt düşürmedi değil. Asus olanda sorun çıkmaz da Msi'a pek güvenemedim.

İncelemesine bakmadan almayın. MSI'ın bazı monitörleri gayet iyi lafım yok. Bazı ürünler Ventus gibi kötü. Mesela yeni sayılabilecek zamanda G274qpf qd 1440p aldım. İncelemesi yoktu MSI dedim aldım. Çünkü TR de aşırı övülüyor. Yabancı kaynaklarda MSI monitörler gömülmesine rağmen hem de. Kontrastı berbat çıktı. Renkleri sarımsı gösteriyor. Monitörün gecikmesi ortalama OverDrive ile Fast moduna alırsan görüntü bozuluyor. Hareket halinde de bulanık biraz. Doğal olarak yüksek gecikmeyle oynamak zorunda kalıyorum.

Masaüstü cansız gözüküyor. OSD menüsü yetersiz. Premium moda alınca renkler sanki pastel boyaya dönüyor. Rtings incelemesine ve yorumlarına bakarsan görebilirsin sende. Çin malı marka basıp satılan Gamepower bile daha iyi çıkıyor kontrast olarak. Alırken ne olursa olsun incelemesine bakın. Yoksa öpülürsünüz.

Kesinlikle öyle. İncelemelere yorumlara bakmadan ürün alınmaz. Bu her üründe hatta ürünü satın aldığınız satıcı için bile geçerli. Verilen paralar az değil bir monitör 9 10k 1440p alacaksan. Satın alınan modeller önemli monitör ekran kartı gibi cihazlarda.

Sırf bu yüzden Amazon üzerinden almıştım ekran kartımı. Hem ASUS hem de MSI aldım Amazon sağ olsun sıkıntı çıkarmadı. 6-10k fazladan para vermeye değecek bir şey yapmıyorlar. ASUS'unda çok fazla şikayeti var. Zamanında 7800x3D işlemcileri yakmıştı ASUS.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zamanında ASUS'un uygulaması üzerinden bilgisayarlara virüs bulaşmıştı. Yine aynı şekilde ASUS'un cw sesi yüzünden şikayetçi olan bir sürü insan var. Bunlara ek olarak ASUS'un satış sonrası desteği de berbat. Hem TR hem de yabancı yorumlar bu şekilde. ASUS'ta sorun çıkmaz demeyin kendimde monitörleri araştırdığım için ASUS'un da ortalama veya kötü sayılabilecek monitörlerini gördüm. İlla bozuk veya sorunlu olması gerekmiyor IPS monitör alıyorsun kontrastı zaten berbat olacak. Düzgün IPS paneller 1200:1 - 1400:1 arası çıkıyor. 1000:1 ve altına ben kötü derim bu zamanda. Ekran gri gözüküyor çünkü.
Daha yeni açılan konuya bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yorumları okuyun ASUS sevdanız bitecektir.

Son düzenleme:
Kontrast kısmına yapacak birşey yok artık galiba 9k bandında satıldığı için monitör çok birşey diyemiyorum o kısıma üst bütçelerde daha iyisi vardır muhtemelen de bir monitöre de 12 13k verilmez diye düşünüyorum. Belki ayarlarıyla oynayınca düzeltiliyordur bir tv almıştık ucuzundan renkler ilk gün çok garipti suratlar resmen pembeydi kurcalaya kurcalaya adam ettik görüntüyü. Asus'un uygulama üstünden virüs bulaştırma iddiası ne kadar doğru bilmiyorum ama doğruysa büyük rezillik sırf bu yüzden büyük markaların bile olsa harici uygulamalarını yüklemiyorum. Ama ekran kartları falan kaliteli oluyor uygun fiyata düşerse tabii. Ben şuan Rx 6600 Asus Dual kullanıyorum kartın sıcaklıklar çok iyiydi mesela. Rx 6600 ne kadar ısınabilir demeyin RE4 remake ultra ayarlarda oynuyordum ister istemez zorluyordu kartı.

8 bin TL'ye satılan Philips 1300:1 çıkıyor. Yine aynı şekilde 8 bin TL'ye satılan Dell 1400:1 çıkıyor. MSI 911:1 çıkıyor.

Virüs 2019 zamanındaydı. Tarihin bir önemi yok diye düşünüyorum.
Yanma mevzusuna ne demeli? Hadi onu da geçelim. En son attığım gamers Nexus'un videosundaki yorumlara baktınız mı?
Bu video.

Bunları çok kısa sürede buldum bu arada. Detaylı araştırma yapsak neler çıkar daha.

Bu arada ASUS'ta genel olarak en iyi markalardan birisi. Satış sonrası desteği kötü olsa da ürünleri genelde kaliteli. Özet geçecek olursam marka fark etmez araştırarak al 10 bin TL ederi olan ürüne ASUS diye 16 bin TL verme.

Son düzenleme:
Yok hocam sırf marka diye o parayı vermem ama genelde bildiklerimden şaşmayı sevmiyorum fark etmişsinizdir. Asus marka monitör tercih ederim muhtemelen ama kontrast çok üzer mi bilmiyorum pek de sanmıyorum açıkçası. Şuan kullandığım monitörü görseniz kontrastı salla al birini geç dersiniz. Asus genel olarak ürünleri kaliteli yapıyor evet ama her marka gibi hataları var. Asus Dual serisi gerçekten başarılı ama ona sözüm yok. Kartı alalım da monitöre de bakıcaz artık.

Fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…