7900X için sıvı soğutma önerisi

mrtconcon

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni toplayacağımız bilgisayarda 7900X işlemci ve Gigabyte B650 Eagle AX anakart alacağız. Render ve SketchUp kullanacağımız bu sisteme sıvı soğutma almak istiyoruz. İki seçenek arasında kaldık. Bütçemi çok aşmak istemiyorum, o yüzden anlamlı bir fark var mı yok mu sormak adına yardımınıza ihtiyacım var. Daha çok render ve daha az oyunlar için sıvı soğutma tavsiyenize ihtiyacım var.

Deep Cool LS 720 SE 360mm RGB - 4073TL.
Arctic Liquid Freezer III 280mm ARGB - 3469TL

Sizce aradaki fiyat farkına değer mi hangisini F/P açısından önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevzu para değil render performansı. 7900X için çabuk ısınabildiğini okudum forumlarda. Render sürecinde tüm çekirdekler kullanıldığı için yük binecek. Soğutma kısmı önemli bizim için naçizane. Maddi olarak zaten attığım iki soğutucunun üstüne çıkamam zaten maddiyatı aştık. 4000 bile fazla ama değer mi? Mevzu o.

Bütçeyi yazmadığı için böyle bir yorum yaptım. Parası varsa alabilir tabii.

Bu segment bir işlemci için kule tipi soğutucu yeterli olur. Ancak bu bütçede ve bu seviye bir işlemciye en uygunu sıvı soğutucu olacaktır.

@Marix @Merdt hocam bu konularda hakimsiniz diye biliyorum sizi de varsa tavsiyeleriniz alırım.

Son düzenleme:

Kasanız desteklerse bunu tercih etmeniz daha iyi olur bence bütçeniz dahilinde.

Üst 360mm destekliyor hocam maalesef yoksa Arctic Liquid Freezer III 420mm var 4000 civarı onu alacaktım. 360mm lazım maximum. Benim asıl sorum 7900X için anlamlı bir faydası olur mu? Render için kullanılacak.

Üst 360mm destekliyor hocam maalesef yoksa Arctic Liquid Freezer III 420mm var 4000 civarı onu alacaktım. 360mm lazım maximum. Benim asıl sorum 7900X için anlamlı bir faydası olur mu? Render için kullanılacak.

Faydalı olur evet. Render ve Ryzen 9 ciddi sıcaklık demek.
Ön tarafa takmanız işlemci sıcaklığı için birkaç derece daha olumlu sonuç verir zaten.
ALF 3 bütçeniz dahilindeyse alıp öne montajlamanız en iyi senaryo olur.

Faydalı olur evet. Render ve Ryzen 9 ciddi sıcaklık demek.
Ön tarafa takmanız işlemci sıcaklığı için birkaç derece daha olumlu sonuç verir zaten.
Alf 3 bütçeniz dahilindeyse alıp öne montajlamanız en iyi senaryo olur.

420mm destekleyen bir kasa almamız gerekiyor sanırım bu sefer. Önerebileceğiniz F/P bir kasa var mı? Ona göre bir fiyat karşılaştırması yapayım.

Bir de ön tarafta olması hava akışı açısından sıkıntı yaratır mı? Nasıl bir yol izlemek lazım?

Edit: Listeye Thermalright Aqua Elite 360 Black ARGB V3 360mm ve ENERMAX LIQMAXFLO ARGB 360mm ekledim şu an.

Son düzenleme:

Kasanız desteklerse bunu tercih etmeniz daha iyi olur bence bütçeniz dahilinde.

Ben bu sıvıyı başka bir konuda önerdiğimde bir arkadaş enermax çok kötü diyordu, sence öyle mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı