8.000-12.000₺ Metin 2 için sistem tavsiyesi

Geçmiyorsa 10900K'dan iyi diyerek pazarlama yapmayı bırakın. Hepiniz AMD ceosu gibisiniz.
Neden İntel'i bu kadar seviyorsun ki? Gidip doğru olan bir bilgiyi başka bir yere çekerek fanboy olduğumu falan söylemeye çalışıyorsun? İntel iyiyse İntel, AMD iyiyse AMD öneririm ve bunu yalan bilgiler ile yapmam.

3700X'e karşı 10600K çıktığında paşa paşa 10600K önerdim, oyun performansı istiyorum diyenlere Ryzen 5 3600 yerine i5 10400F önerdim ve önermeye devam ediyorum.

Neden Intel'i bu kadar seviyorsun ki? Gidip doğru olan bir bilgiyi başka bir yere çekerek fanboy olduğumu falan söylemeye çalışıyorsun? Intel iyiyse Intel, AMD iyiyse AMD öneririm ve bunu yalan bilgiler ile yapmam.

Sevmiyorum. Verdiğin bilgi yanlış çünkü. Ki mantık olarak AMD firması 200 dolarlık işlemciyi 530 dolarlık işlemciden iyi yapmaz. Satış mantığına aykırıdır.

Oyun içinde geride kalması tek çekirdek performansının geride olduğunu gösterir. İyi olduğunu iddia ediyorsun. Neyse uzatmayalım tartışmaya gerek yok.
i9 10900K Ryzen 5 5600X CPU'sundan çok daha güçlü bir CPU, bunu tartışmaya gerek yok zaten. Özellikle 10C/20T oluşu çok büyük farklara neden oluyor, R5 5600X %80-85 arası kullanılıyorsa aynı oyunda 10900K %50-60 arası kullanılıyor mesela.

Fakat şuanda yapılan testlerde Ryzen 5 5600X oyun performansında 10900K'dan bazen daha düşük, bazen daha yüksek FPS alıyor. Bu sonuçlara bakıldığında i9 10900K'nın tekli çekirdekte daha iyi olduğu değil, genel olarak daha güçlü olduğu gözüküyor çünkü i9 10900K'nın Ryzen 5 5600X'ü geçtiği durumlarda genelde 10C/20T'in avantajı kendini gösteriyor.

Fiyat konusuna girmiyorum fakat CPU'nun tükettiği güce ve ısınmasına da değinmek istiyorum, 10900K yük altında OC ile 300W'a kadar güç tüketebiliyor ve TDP değeri 125W bu değerler kesinlikle önemsiz değil çünkü 10900K ısınıyor.

Dediğiniz gibi tartışmaya gerek yoktu fakat performans sonuçları belli, Ryzen 5 5600X'i 10900K ile pekala karşılaştırır ve 5600X'in tekli çekirdeğinin daha iyi olduğunu söyleyebilirim çünkü bu doğru.

Zamanında Türkiye fiyatları aynı olan Ryzen 5 1600 (AF değil) ve i3 9100F ikilisinde de böyle bir durum mevcut, Ryzen 5 1600'ün performansı neredeyse her oyunda daha iyi fakat tekli çekirdekte i3 9100F önde.

Öncelikle Emircanazik konu başında zaten bu tarz söylemlerde bulunan arkadaşlar oldu ve cevap verdim okumadan yazdığını farz ediyorum ve tekrar ediyorum. Oyunda bulunan bir patron için 16 hesap açmam gerekiyor ve pazar atmam lazım yani çok fazla hesap açmam lazım o yüzden yüksek bir sistem istiyorum. Diger arkadaşlar lengthok ve Ardaaa11 işlemciler hakkında çok fazla bir bilgim yok o yüzden taraf tutma gibi birşey yapamam ama bildiğimiz şeyleri paylaşmak için forumlar vardır.Tartışmaya gerek yok 😉 Not: Hâla sistem için karar veremedim. Önerilere açığım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı