8.000 - 9.000 TL monitör önerisi

Emre_G

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart Asus Tuf B760M Plus
Kasa Asus Tuf GT502
Ram Kingston CL-16 32gb
Cpu İ7-14700KF
ASUS RTX 4080
PSU FSP 850W
Arkadaşlar böyle bir konu açıp konu kalabalığı yaptığım için özür dilerim.
1 aydır bilgisayar toplayacağım diye çabalıyorum ve başardım. Haftaya elime geçecek ama bir monitör seçmenin bu kadar zor olacağını tahmin etmiyordum.
1 gün için de tamam bunu alacağım diyorum ve gözüm farklı monitöre kayıyor, arkadaşlarımın hepsi farklı bir şey söylüyor, seçemedim yardımcı olursanız sevinirim.
8.000 - 9.000 TL'ye kadar zorlarım bütçeyi 27" ve 2K, mümkünse cruved monitör arıyorum.

Eğer Curved monitör alırsanız VA panel olmak zorunda. Ve VA panellerde ghosting sıkıntısı çok oluyor ve çoğu da kronik sorunlu. Hem renk canlılığı hem de en kalitelisi olan IPS monitörlere yönelin. Şu 2 monitör şu anda forumda en çok önerilen ve en göz önünde bulunan 27 inç 2k monitörler.

Asus TUF Gaming VG27AQ 27" 1ms WQHD G-Sync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Bu gün vatan bilgisayar da inceleme fırsatım oldu hoşuma da gitti aslında ama yorumlarını okumadan almak istemedim. VG27AQ İLE VG27AQZ modellerine baktım arasında sadece güç tüketimi farkı var sanırım sizin bildiğiniz bi fark var mı ? (dell'e hiç içim ısınmadı sanırım asus alacağım)
Güç tüketimi 27aq'da 65W 27aqz'de 27W ve 27aqz 2022'de çıkmış 27aq 2019'da çıkmış. Yani arada sadece güç tüketimi farkı var.

Bir yandan tekrar göz gezdirdiğimde 27aq modelinde 6bit+frc / 27aqz modelin de 8bit gördüm gözle görülür bir şekilde fark var mı ? fazladan 1k vermeye değer mi ?
Bit Derinliği6 bit + FRC bit8 bit

32'' almak istemiyorum masam biraz yakın kalacak :(

Bir yandan tekrar göz gezdirdiğimde 27aq modelinde 6bit+frc / 27aqz modelin de 8bit gördüm gözle görülür bir şekilde fark var mı? Fazladan 1K vermeye değer mi?
Bit Derinliği6 bit + FRC bit8 bit

Bence bunu alın, 8+2bit.

Bİ videolarını izleyeyim madem

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı