8.000 TL'ye kadar ses kartı öneri

F0YERT0

Centipat
Daha fazla  
8 bin TL bütçem var. Ses kartını elektrogitar için alıyorum. Önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
8 bin TL bütçem var. Ses kartını elektrogitar için alıyorum. Önerebilir misiniz?
Volt 1 kesinlikle.
Arada sesçibabada sağlam indirimler oluyor takip edebilirsin.
uphoria um2,umc22,scarlet solo,m audio duo,Volt 1 hepsini denemiş birisi olarak schecter sgr c4 gitarımda. En temiz en güzel sesi ileten volt oldu. Tabi bunlarda kablo vs çok önemli.

Gitara ses kartı önermem ama alacaksanız; Focusrite piyasanın tüm nitekiklerde en kötü kartıdır.
Ses kartları sese renk vermezler hepsi ile işinizi görebilirsiniz. Ama kullanım kolaylığı ve fonksiyonlar belirleyici olur.

Ses kartının özelliklerinin sizin ekipmanınız ile uyumlu olup / olmadığına bakın.
Misal; Notebook ta kullanacaksanız, USB beslemeli değil; kendi güç beslemesi / adaptörü olan bir modele yönelin. Çünkü mikrofona +48v güç gönderecek, kendi beslemesini de cihazdan çekecek. Yarın bir gün MIDI klavye /controller bağladınız, onun da USB dolayısı ile güç ihtiyacını batarya sağlayacak. PC zorlanabilir / sorunlar yaşayabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğim mevzu aynı zamanda masa üstü PC için de geçerlidir. 500W-600W Power supply e güvenmeyin, güçlü bir power supplyniz varsa ok. Diğer türlü mutlaka kendi güç beslemesi olan ses kartı tavsiye ederim.

Bunların dışında, referans monitörü ile kullanacaksanız; monitörlerinizin bağlantısı ne ise ses kartındaki çıkışlar da o olmalı. Dönüştrücü kullanmak pek sağlıklı olmaz.
Monitörünüz RCA kullanıyorsa, ses kartı çıkışı RCA olsun. XLR ise, ses kartı çıkışı balanslı olsun...

Gitara ses kartı önermem ama alacaksanız; focusrite piyasanın tüm nitekiklerde en kötü kartıdır.
Ses kartları sese renk vermezler hepsi ile işinizi görebilirsiniz. Ama kullanım kolaylığı ve fonksiyonlar belirleyici olur.

Ses kartının özelliklerinin sizin ekipmanınız ile uyumlu olup / olmadığına bakın.
Misal; notebook ta kullanacaksanız, USB beslemeli değil; kendi güç beslemesi / adaptörü olan bir modele yönelin. Çünkü mikrofona +48v güç gönderecek, kendi beslemesini de cihazdan çekecek. Yarın bir gün mıdı klavye /controller bağladınız, onun da USB dolayısı ile güç ihtiyacını batarya sağlayacak. PC zorlanabilir / sorunlar yaşayabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğim mevzu aynı zamanda masaüstü PC için de geçerlidir. 500W-600W Power Supply'e güvenmeyin, güçlü bir Power supplyniz varsa ok. Diğer türlü mutlaka kendi güç beslemesi olan ses kartı tavsiye ederim.

Bunların dışında, referans monitörü ile kullanacaksanız; monitörlerinizin bağlantısı ne ise ses kartındaki çıkışlar da o olmalı. Dönüştrücü kullanmak pek sağlıklı olmaz.
Monitörünüz RCA kullanıyorsa, ses kartı çıkışı RCA olsun. XLR ise, ses kartı çıkışı balanslı olsun...

Merhaba elektro gitara yeni başlayacağım. Yazdığınız çoğu şeyi anlamadım.
İkinci el Ibanez Gio GRX40 almayı planlıyorum.
Ev ortamım müsait olmadığı için ses kartıyla çalmaya karar verdim. Power supply'ım 750W. Bana alacağım gitarla uyumlu ve işimi görecek birkaç ses kartı ve kablo önerebilir misiniz? Onlara da ikinci elden bakmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı