Çözüldü 8+8 RAM takınca notebook açılıyor ama ekran gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zafersumeyra

Kilopat
Fotoraflarda bilgisayarımın özelliği, mevcut RAM'lerimin ve aldığım RAM'lerin özellikleri mevcut. 4+4=8 GB RAM yerine 8+8=16 GB RAM takınca notebook açılıyor fakat ekran gelmiyor. RAM devreye girmiyor ama neden? Farklı bir şey mi denemeliyim? BIOS pilini falan çıkarma gibi. O kadar siteye baktım uyumlu olan bu. Uyumsuz ise geri göndereceğim, acil bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Not: PC kapanmayınca bataryayı çıkardım birkaç kez, bu PC'ye zarar verir mi?

Adsız.png

Adsız2.png

toshiba.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
8 GB tek bellek takıp denedin mi?

4 GB belleklerin CPU-Z ile SPD kısmının bilgilerini paylaşır mısın?
Laptop RAM slotları biraz sert oluyor. RAM'i slota tam oturttuğunuzdan emin olun. RAM'larin tüm özellikleri yakın Dual Channel çalışması lazım. Ancak nadirde olsa sıkıntı çıkabiliyor. Slota tam oturup oturmadığını kontrol edin.

Elindeki tüm belleklerin tam model kodunu paylaşır mısın? Tek modül 8 GB olan bellekleri tek tek takıp denedin mi? Tek modül 8 GB'ı taktığın zaman görüntü veriyor mu? Belleklerin birinde arıza olabilir. BIOS son sürümde mi? Bataryayı ani çıkarmak yerine güç tuşuna uzun basılı tutarak kapatman daha sağlıklı olur. Ani güç kesintileri pek sağlıklı değil.

Laptop RAM slotları biraz sert oluyor. RAM'i slota tam oturttuğunuzdan emin olun. RAM'larin tüm özellikleri yakın Dual Channel çalışması lazım. Ancak nadirde olsa sıkıntı çıkabiliyor. Slota tam oturup oturmadığını kontrol edin.

İki defa denedim oturmamıştır diye. Onun için bataryadan kapatmam doğru mu diye sordum. Düğmeye uzun basınca kapanmıyor çünkü. Tek tek denemedim. Onu da deneyeyim. Mantıklı biri bozuk olabilir. Ama iki de bir bataryadan kapatmak zarar verir diye çok deneme yapmadım. Çünkü bazı yorumlarda RAM takılınca PC hiç açılmadı yorumları vardı. Kaş yaparken göz çıkarmayayım dedim. Dual Channel çalışması hakkında bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

Elindeki tüm belleklerin tam model kodunu paylaşır mısın? Tek modül 8 GB olan bellekleri tek tek takıp denedin mi? Tek modül 8 GB'ı taktığın zaman görüntü veriyor mu? Belleklerin birinde arıza olabilir. BIOS son sürümde mi? Bataryayı ani çıkarmak yerine güç tuşuna uzun basılı tutarak kapatman daha sağlıklı olur. Ani güç kesintileri pek sağlıklı değil.

BIOS güncelleme hakkında bilgi verirseniz yapmaya çalışırım. PC'de takılı olanı yukarıda fotoğrafta paylaştım ama yeni olanların teknik özelliklerini satıcı firmada şu şekilde paylaşmış:

8 GB tek bellek takıp denedin mi?

4 GB belleklerin CPU-Z ile SPD kısmının bilgilerini paylaşır mısın?

CPU-Z programında SPD sekmesinde slot 2 bilgilerinin fotoğrafını paylaştım fakat slot bir de bir şey göstermiyor normal mi? Belleği tek takıp akşam dersten çıkınca dener bilgi paylaşırım inşallah. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Olsun ya da olmasın gerçekten güncel ve sonuç veren bir platform. Herkese tekrar teşekkürler.

Not 1: Ramexpert programının RAM bilgilerine Online yönlendirdiği site:

Not 2: Yeni aldığım RAM'lerin satıcısının RAM'lerle ilgili bilgi sayfası:

Dosya Ekleri

• Adsız1.png
    Adsız1.png
    104,3 KB · Görüntüleme: 52
  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    11,5 KB · Görüntüleme: 63
RAM'leri tek tek denemeden önce BIOS güncellemesi yapayım dedim. BIOS güncelleme nasıl yapılır öğrendim ama ilk adım olan BIOS dosyasını indirmede şöyle bir sıkıntı yaşadım. Tabi siteye Google'den ulaşabildim. Toshiba'nın iki farklı sayfasına yönlendirdi. Birinde güncelleme dosyasını indirmek istediğimde yüklü işletim sistemim yoktu. Bilgisayarımda Windows 10 yüklü. Diğerinde de benim PC'nin (Toshiba Satelitte S855-S5381) seri numarası ve indirme dosyası var ama yanlış bir şeyler yapmaktan korktum açıkçası. Ne kadar karmaşık ve zormuş arkadaş BIOS güncellemesi. Seçersin seri numarasını indirirsin. Site linkleri şunlar:
Artık RAM'leri deneyeyim tek tek bari. Az sonra görüşmek üzere, PC açılırsa tabii :)
not: BIOS güncelleme ile ilgili yardım arayan kişilere de videolu anlatımı paylaşayım da belki benim gibi bilmeyenlere hızlıca derman olur:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet arkadaşlar, tek tek deneyince biri çalıştı. BİNGO. Bu kesin biri arızalı demek değil mi? Yani BİOS güncellenirse çözülür gibi bir çıkarım olamaz. Bu arada çalışan 8 GB'ın yanına eski 4 GB'lık RAM'i de taktım, öyle yazıyorum mesajı. Yorumlarınızı bekliyorum. Son mesajınıza göre iade değişim isteyeceğim. Umarım tekini gönderip değişim yaparlar. Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar Allah razı olsun. Hepiniz süperpatsınız :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı