8 GB MacBook vs 16 GB Windows laptop

RAM önemli ancak RAM'in sadece boyutu önemli değil frekansı, bant genişliği, mimarisi ve bir sürü diğer faktörde önemlidir. Benim kendi kullanım tecrübelerime göre 8 GB tümleşik belleklerin 16 GB bellekten eksik kalır bir yanı yok. Mesela ekran kartının işlediği bir veri tümleşik belleklerde aynı adrese yazılır yanı bu veriye CPU ve GPU aynı anda erişebilir fakat bütünleşik olmayan belleklerde işlenen veri eğer CPU tarafından kullanılmak isteniyorsa ekran kartının belleklerinden CPU'nun bağlı olduğu belleklere getirilmelidir yani arada boştan yere vakit ve performans kaybı olacakıtr.

Fakat günün sonunda 8 GB 8 GB'dır yani alabiliyorsanız 16 GB almanız her türlü daha iyi olur ama ben 8 GB belleklere sahip iki tane Mac kullanıyorum bir sıkıntı olmadı. Logic üzerinde ses tasarımı ve prodiksiyon yapıyorum. Yapacağınız işi bir arkadaşınızın Mac'inde ya da Apple Store'da denemenizi öneririm, paranız varsa direkt 16 GB alın, çok para hacamak istemiyorsanız 8 GB bütünleşik bellek üzmez.

Aynı segment Windows cihazlara bakmanı önermem çünkü bu incelikte en iyisi MacBook arada dağlar kadar fark var fakat ben kalın bir bilgisayar alacağım dersen o zaman bir şey diyemem.
 
Teşekkür ederim herkese, zorlayabilirsem 16 GB olanı alacağım zorlayamazsam 8 alacağım zaten çok az değer kaybediyor MacBook'lar. 2-3 sene sonra sıkıntı çıkarırsa o zamana kadar elim rahat olur yenilerim en kötü ihtimalle:)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı