8 GB RAM, 4 GB Donanıma Ayrılmış Görünüyor

Daha fazla  
En son BIOS günellemesini yaptıktan sonra bu problemle karşılaştım. 8GB RAM gözüküyor donanımsal hiçbir hata yok ama anakart bunun sadece 4 GB kadarını kullanıyor. Lütfen yardımcı olun bana.

@Recep Baltaş

Görüntü 1.jpg
Görüntü 2.jpg
Görüntü 3.jpg
görüntü 4.jpg
Görev Yöneticisi.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar.

Sorunu 2-3 saatlik araştırma uğraş vs sonucu çözmeyi başardım.

Sorunun bir kaç temel kaynağı bulunuyor.Bunlar yazılımsal veya donanımsal olabiliyor ki benim sorunum donanımsalmış.

Tek yapmanız gereken Ram'leri slotlarından çıkarmak ve akabinde tek tek sisteme takarak bilgisayarınızı açarak Bios ekranına ulaşmak böylece hangi RAM bozuk hangisi değil bunu anlamış oluyorsunuz.

Benim RAM'lerimden hiçbiri bozuk değildi ikisini de tek tek takıp çalıştırdım ve BIOS ekranına ulasmayı başardım değerleri de tamdı Bios Info'da.

Daha sonra RAM'leri tekrar slotlara takıyorsunuz ve BIOS ekranına son bir kez daha girdiğinizde sorununuzun çözüldüğünü görüyorsunuz.

Ben bu şekilde problemimi çözdüm.Sizlerle de paylaşmak istedim.

aynı sorun bende de var acaba çözüldümü ?
Tak çıkar yapmadan da bunu çözebilirsin.
Memory Remapping veya Memory Remap Feature özelliğini bulup "Enable" yaparak sağlayabilirsin. Bunlar yoksa No-Execute Memory Protect özelliğini "Disable" yaparak çözebilirsin. Yine çözülmezse BIOS fotolarını ekle kontrol edelim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı