8 GB RAM önerisi

Efrect

Hectopat
Anakart
B450M-A Pro Max
İşlemci
ryzen 5 5600
Şu an bilgisayarımda yaklaşık 4 yıldır kullandığım bir 8 GB RAM var. Markasını, modelini hiçbir şeyini bilmiyorum. Diğer 8 GB RAM’im bozuldu ve bilgisayarımı sadece 8 GB RAM ile kullanamıyorum. Sizce bu RAM de eskidiği için direkt yeni 8+8 16’lık RAM mi alayım yoksa sadece 1 tane 8’lik RAM alıp takayım mı? Bir de RAM’lerin birbiriyle uyumlu olması için bazı değerlere dikkat etmek gerekiyormuş, çok anlamadığım için bilmiyorum ne almam gerektiğini. Dediğim gibi RAM 4 yıllık olduğu için marka modeli bilmiyorum. Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkürler. Bu arada anakartım B450M-A Pro Max.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyat anlaminda diyorsaniz haklisiniz bence de. 5 6 ay once maksimum 1200 TL'ye 8 GB RAM bulabilirken şu an 2000 TL'den aşağıya yok. Çok kısa sürede inanılmaz derecede arttı piyasa.

Hocam tek RAM alacaksam 2500 falan verebilirim komple 2 RAM'i de degiseceksem 5K veririm.

Fiyat anlaminda diyorsaniz haklisiniz bence de. 5 6 ay once maksimum 1200 TL'ye 8 GB RAM bulabilirken şu an 2000 TL'den aşağıya yok. Çok kısa sürede inanılmaz derecede arttı piyasa.

Hocam tek RAM alacaksam 2500 falan verebilirim komple 2 RAM'i de degiseceksem 5K veririm.
Eskisi kalsın, tek RAM alıp 16 GB yap. DDR4'e fazla yatırım yapmaya gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı