8 GB RAM şu an için yeterli mi?

Elvedui

Megapat
GTX 1050 Ti ekran kartlı, i5 8300H işlemcili bir laptop aldım. Oyunlar için 8 GB şu an için yeterli mi acaba? 3-4 ay sonra boş slota 8 GB daha takacağım, maddi durumum şuan için 650 lira vermeye uygun değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB artık alt sınır olarak görülüyor. Belirttiğiniz süre boyunca çok rahat idare eder.

Şu devirde nasıl 4 GB RAM yetersizse, aynı şeyi 8 GB için söylememize daha biraz daha var diye düşünüyorum. En azından giriş seviye ve giriş-orta sistemler için.
Orta sistemler için iyi değil. Maalesef yeni nesil oyunlar aşırı derecede RAM tüketiyor buda anlık takılmalara yol açıyor.
Örneğin Battlefiel1, PUBG.

8 GB RAM ile çok büyük sıkıntılar yaşamıyorum. Oyunlarda donma takılma gibi problemlerim yok. Fakat GTA 5 gibi yüksek RAM kullanan oyunları oynarken Chrome'da bazı sekmeler RAM kazanmak için kapanabiliyor (Sekme kapanmıyor fakat o sekmeye bastığında sayfayı yeniden yüklüyor). Şuana kadar kullanılan, mesela Youtube'da müzik çalan, sekmenin kapatılmasıyla karşılaşmadım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı