8 GB RAM vs 2x8GB RAM

Son olarak öncelik 8GB RAM mi 1080P Monitör mü olsun? Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için bu arada.
Birini aldıktan sonra diğerini uzun zaman sonra alacaksan önceliğin monitör olmalı diye düşünüyorum. 1080p olmayan bir monitörde oyun oynarken ne kadar zevk alabilirsin ki? Ram olmadan yalnızca tam performans alamazsın ve arkadaşın da dediği gibi donmalar (fps drop) olabilir.
 
720P de zaten darboğaz yapar. Grafik ayarlarını olabildiğince en yükseğe çekin

Evet RAM'den kaynaklanıyor ihtimali yüksek.
Böyle bir sisteme 8GB ram yetmez diye düşünüyorum. İlk işiniz rami 16GB'a yükseltmeniz olsun diye düşünüyorum.
ram bence daha onemlı herhangi google sekmesinde takılabilir
RAM darboğaz yapıyor olabilir.

Konuyu tekrardan dirilttim kusura bakmayın. Aklıma bir soru takıldı. RAM %70-75'lerde kullanırken FPS drop girer mi yoksa %85 %90 falan mı olması gerek? Çünkü BF3 oynarken 6GB falan kullanıyor ama çok çok zor olsada minik frame atlaması oluyor baya nadir, hatta bazen 1 saat falan hiç frame atlaması olmuyor dediğim gibi nadir. Single Channel olduğundan veya 720P oynadığımdan kaynaklı olabilir GPU tam gücüyle çalışmıyor dediğim gibi.
 
Son düzenleme:
Konuyu tekrar dirilttim kusura bakmayın. Aklıma bir soru takıldı. RAM %70-75'lerde kullanırken FPS düşmesi girer mi yoksa %85 %90 falan mı olması gerek? Çünkü BF3 oynarken 6 GB falan kullanıyor ama çok çok zor olsa da minik frame atlaması oluyor bayağı nadir, hatta bazen 1 saat falan hiç frame atlaması olmuyor dediğim gibi nadir. Single Channel olduğundan veya 720P oynadığımdan kaynaklı olabilir GPU tam gücüyle çalışmıyor dediğim gibi.

RAM düşük oranda çalışması daha iyidir.

O yüzden iyi. 🙂
 
RAM düşük oranda çalışması daha iyidir.

O yüzden iyi. 🙂
Teşekkür ederim tekrardan ama sorum şu; %70,%75 RAM kullanım oranlarında çok nadir de olsa drop girer mi? Farklı bir sebebi de olabilir dediğim gibi GPU tam gücüyle kullanılmadığından bile arada droplar girebiliyor sanırsam. O da monitörümün 720P oluşundan kaynaklı galiba. Ayrıca Single Channel oluşundan dolayı da kaynaklanıyor olabilir. 1x8 kullanıyorum çünkü.
 
Teşekkür ederim tekrar ama sorum şu; %70,%75 RAM kullanım oranlarında çok nadir de olsa drop girer mi? Farklı bir sebebi de olabilir dediğim gibi GPU tam gücüyle kullanılmadığından bile arada droplar girebiliyor sanırsam. O da monitörümün 720P oluşundan kaynaklı galiba. Ayrıca Single Channel oluşundan dolayı da kaynaklanıyor olabilir. 1x8 kullanıyorum çünkü.

RAM tek kanal olmasından donma olabilir.

720Pden dolayı darboğaz oluşuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı