8 GB RAM yeni nesil oyunlarda yetmez algısı

Senin RAM'in yetmemeye başlamış bile. Frekans değeri cidden az. 8 GB 3000 MHz şu an sınır değer. Çoklu oyunculu yeni nesil oyunlarda 8 GB RAM yetmiyor artık.

Çok oyuncuları dahil etmedim.
Watch Dogs Legion Ultra ayarlarda RAM kullanımı 10 GB'ı buluyor benim. Sistemim 3070 suprım, i5 10600K, 2x8GB 3200 MHz RAM.

Ona kalırsa 8 GB RAM'i olan bir PC Win 10 da boşta 3 GB kulllanıyor fakat 2 GB RAM'li biri Win 10'dayken 1 GB kullanıyor.
 
Arkadaşlar ben çevrimiçini saymadan Cyberpunk'dan GTA 5'e hiçbir oyunda RAM'den kaynaklı bir donma yaşamadım RAM'im: 8 GB DDR 4 2400 MHz. Offline oyunlar için RAM'dan kaynaklı sorun söyleşilerini doğru bulmuyorum.
Cp 2077 ve RDR2 oyun içinde 6-7 gb ram tüketiyor sadece. 8 gb ram ile tam performansı yakalayamazsınız. Fakat oyunların tükettiği ram olarak mı 8 yeterli yoksa bilgisayarda takılı olan ram mı?
 
Arkadaşlar ben çevrimiçini saymadan Cyberpunk'dan GTA 5'e hiçbir oyunda RAM'den kaynaklı bir donma yaşamadım RAM'im: 8 GB DDR 4 2400 MHz. Offline oyunlar için RAM'dan kaynaklı sorun söyleşilerini doğru bulmuyorum.
Parası bol olan insanların uydurması. 16 RAM henüz gereksiz.
 
Watch Dogs Legion ultra ayarlarda RAM kullanımı 10 GB'ı buluyor benim. Sistemim 3070 SUPRIM, i5 10600k, 2x8GB 3200 MHz RAM.
16 GB RAM olunca malum şeyi yaya yaya RAM kullanımı yapacaktır. 8 GB RAM varken derli toplu bir RAM kullanımı yapacaktır.
Çok oyuncuları dahil etmedim.
En yeni oyunlar artık 12 GB RAM'i şart koşmaya başladı. Yine de 8 GB RAM hafiften performans kaybı ile en yeni nesil oyunlarda yetebiliyor.
 
Oyunu çalıştırdığınız kaliteyle ilgili bir durum. Sadece görsellik sadece GPU+VRAM'e etki eden bir durum değil. Bunun işleme süreci, RAM'de tutuluşu var. Düşük-orta ayarlarda çoğu oyunda 8 GB RAM yeterli olurken bu ayarları yükselttiğinizde "drop" yemeye başlıyorsunuz. Rahat işlem gerçekleşmesi için belleğin sürekli doldur boşalt pozisyonunda olması ister istemez sistemde aksamalara neden oluyor. BF'de drop yerken 16 GB Dual Channel'a geçtiğimde droplar kesildi.

Dediğiniz Online oyunlar benim bahsettiğim offline oyunlar offline oyunlarda 8 GB RAM yetmiyor diyen çok kişi var.
 
Sen 40 FPS alıyorsundur yettiğini zannedersin. Diğer eleman 200 FPS alıyordur ani donmalar takılmalar yaşar. Yani senin sistemin ile başkasının sistemi bir değil kısacası.
 
Yetmez derken şöyle açıklayayım 8 GB RAM artık idare eder bir seviyeye gelmiş bunu ben kendi deneyimimle söylüyorum öncelikle sistemim 8 RAM'le çok iyi çalışıyordu oyunlarda vs FPS 100 150 falandı ama programlarda 8 GB RAM mühendislik okuduğum için biraz eksik kalıyordu ben o amaçlı aldım. Ortaya çıkan sonuç ise çok farklı CPU kullanımı daha dengeli bir hale geldi CS:GO'da 150 FPS görürken 250 300 FPS'leri görmeye başladım aynı şekilde programalar stabilleşitti 8 GB RAM işlemcin iyiyse eğer Ferrari motoruna az benzin atmak gibi oluyor(tabii ki Dual 16 GB lazım).

Hocam fotoğraf olarak ekliyim CS:GO'nun FPS testi mesela en basitinden. Dual 16 artık iyi sistemler için lazım.
 

Dosya Ekleri

  • csgofps.png
    csgofps.png
    810,4 KB · Görüntüleme: 19

Yeni konular

Geri
Yukarı